Forum Dyskusyjne - Black Team

Strona Główna
Grupy
Szukaj

Przekazanie forum

Przeka?e administracje forum w dobre r?ce. O szczego?y prosz? pisa? na maila kidman[at]kidman.pl

Dlaczego warto się  Zarejestrować  na naszym Forum ?

Rejestrując konto na Forum Black Team otrzymujesz min:
- Możliwość edycji własnych wiadomości na Forum - Pełny dostęp do shoutbox'a
- Dostęp do prywatnego Albumu zdjęć- Alias pocztowy twojaksywka[@]team.org.pl ( Ilość ograniczona)
- Możliwość udziału w konkursach i ankietach
Przejdź do formularza rejestracyjnego

Poprzedni temat :: Następny temat
Czy powraca cenzura ?
Autor Wiadomość
#jankow
Active Team

Wysłany: 2006-10-19, 20:21   Czy powraca cenzura ?

Czy to tylko ja czy wszyscy zauwa?yli ostatnio i? w naszym "Dziwnym" kraju po zmianie rz?du dochodzi do coraz cz?stszego cenzurowania , na pierwszy ogie? posz?y media , jeszcze niedawno ogl?daj?c co? w TV , dana audycja nadawana by?a be? ?adnych przerywaczy typu "pik" . Ostatnio jednak zauwa?y?em i? wi?kszo?? audycji jest ocenzurowana . Nie jestem jakim? tam zwolennikiem wulgaryzmów ale do Cholery mamy chyba jak?? "Wolno?? s?owa" , Ja my?l? tak i? to wszystko zas?uga "dewotek" na czele z sekt? "Ojca Dy'rektora" . Kolejna sprawa wszyscy na pewno s?yszeli Policja z ca?ej polski do niedawna szuka?a pewnego bezdomnego który odwa?y? si? w obecno?ci funkcjonariuszy nabluzga? na naszych rz?dz?cych polityków. I co "Wolno?? S?owa" ? z tym chyba jest co? nie tak , je?eli ja mówi?c co? o kim? pope?niam przest?pstwo to znaczy ?e ?adnej wolno?ci tak naprawd? nie ma , a mam prawo do wyra?enia swojej opinii egzystuj?c w Kraju "niby" demokratycznym.
Je?eli s?owa które wypowiem w jakim? stopniu obra?aj? "Dan? osob?" mo?e ona wyst?pi? na drog? cywiln? i udowodni? "Niezbitymi dowodami" i? wypowied? godzi w jego dobre Imi? , a przecie? nie jednemu jak to mówi? - psu Burek !

+Seveera
Moderator

Wysłany: 2006-10-24, 11:31   

Egzystowanie w kraju demokratycznym to tak?e jakie? obowi?zki, nakazy i zakazy, i jako cz?onek narodu, spo?eczno?ci trzeba szanowa? symbole takie jak: flaga, hymn, osoba prezydenta... no ale ludzie na ?wiecie... co tutaj szanowa??... Utworzenie rz?du wi?kszo?ciowego okupione niepotrzebnymi stanowiskami i uk?adami? Ludzi na wysokich stanowiskach bez wykszta?cenia i do?wiadczenia? Debilne ustawy i rozporz?dzenia? (wiecie kto zatrzyma polsk? m?odzierz w kraju? Romek, bo nied?ugo wogóle nie b?dzie matury bed? sami idioci) Nie dziwi? si?, ?e ludzie coraz cz??ciej pokazuj? swoj niezadowolenie publicznie. A dlaczego s? wyciszane? Pierwszy powód to cho?by nadchodz?ce wybory samorz?dowe. Obecna w?adza liczy przecie? na poparcie mas które j? wybra?y, a które jednak w dyrastyczny sposób topniej?. Tutaj moge pochwali? robot? Morozowskiego i Sekielskiego. Wbrew w?adzy ujawniaj? polityczne machinacje i uk?ady. Trzeba zwróci? uwag? zreszt? na to, ?e TVN jest telewizj? prywatn?, cho? musi podporz?dkowa? sie te? rozporz?dzeniom KRRiT, w której przecie? zasiadaj? politycy frakcji rzadz?cej i rozporzadzaj? kolorowymi kó?eczkami i "pikni?ciami" tu i tam. W radiu przecie? jest to samo, pami?tasz mo?e piosenk? EAMONA "Fuck it"? Mo?na jej by?o normalnie pos?ucha? tylko na jakiej? prywtnej stacji typu Radiostacja bo np. we Wroc?awiu ka?de fuck i ka?de shit by?o wyciszane. A przecie? nie powinni nawet zwróci? na to uwagi ze wzgl?du na nisk? szkodliwo?? spo?eczn? (przecie? to tylko piosenka) albo ta piosenka ze s?owami "I will fuck you gently". Je?li najdzie mnie ochota na przeklinanie to i tak to zrobi? i tak. Zgadzam si? z Tob?, ?yjemy w ?wiecie "wolno?ci s?owa" i absolutnie nikt nie powinien w to ingerowa? (pomijaj?c oczywi?cie przypadki ekstremizmów jak nazistowskie komentarze, czy nietolerancja religijna itp.) Ale z ka?d? w?adz? pewnie b?dzie tak samo. Cho? ci?gle si? ?udz?, ?e mój faworyt b?dzie inny, bo jak na razie post?puje zgodnie z moim poj?ciem dobra i warto?ci. Na prawd?, powinni?my si? wzorowa? bardziej na kulturach zachodnich ni? zrobi? z kraju dyktatur? autorytarn? pod dowództwem dwóch braci (cho?by z tego powodu jeste?my po?miewiskiem, np w Irlandii uchodzi to za skandal). Nie zanosi si? na to, ?e sytuacja si? zmieni przez najbli?sze oko?o 1560 dni, bo jako? tyle pozosta?o do nast?pnych wyborów prezydenckich.

(jest to moja prywatna opinia, wszelkie komentarze oraz polemik? przyjm? z najwi?ksz? przyjemno?ci?)

Sev ;-)

Zapraszam na moj? STRON? DOMOW?!

#jankow
Active Team

Wysłany: 2006-10-24, 12:30   

Zgodz? si? z tob? ?e demokracja nak?ada na nas jakie? obowi?zki , lecz w ?aden sposób nie mo?e ogranicza? wolno?ci s?owa , a szanowanie symboli owszem powinno by? rzecz? normaln? jak np w USA czy innych bardziej cywilizowanych krajach zachodu.
Ale to ?e ja powiem Kaczy?ski taki czy siaki wcale nie musi znaczy? i? obra?am G?ow? Pa?stwa , mo?e mówi? to o koledze który ma identyczne nazwisko bo tak jak pisa?em nie jednemu psu "burek" .
Nie wiem czy s?ysza?a? o powo?aniu jakiej? tam instytucji która ma kontrolowa? Media , czyli co za nied?ugo kupuj?c Film na DVD czy p?yt? z muzyk? jaka? pani której nie spodoba si? "Fuck" postanowi to wyci?? , to samo ma si? do pism dla doros?ych ( cho? takich nie czytam ale pewnie s? ludzie którzy czytaj?) .
To ju? raczej nie jest demokracja sama przyznasz to jest zal??ek komunizmu , czyli kontrolowanie obywateli i oczywista cenzura " Co si? nie podoba wycinamy".
W naszym kraju obowi?zuj? przeci?tnych obywateli 2 prawa
1 Sied? cicho
2 P?a? zus podatki ( bo jak nie to i tak ci? dorwiemy )
Nie zdziwi? by mnie wcale fakt i? kolejne wybory zostan? og?oszone jak to by?o za komuny jako "Obowi?zkowe" ( nie pójdziesz kara )
Ca?e szcz??cie ?e nied?ugo wyje?d?am z tego Kraju , bo nie mam d?u?ej zamiaru patrze? jak moje comiesi?czne dochody z których ok 50% a nawet wi?cej oddaje pa?stwu w postaci podatków , akcyz itp.. s? trwonione na nowe siedziby molochów typu ZUS czy przeznaczane na diety dla "niby-polityków".
Ale nic si? nie przejmujcie Forum nie opuszcz? w ko?cu Internet to sie? globalna.

+Seveera
Moderator

Wysłany: 2006-10-24, 12:49   

Zgadzam si? w 100% a co do wyje?d?ania za granic? to ch?tnie te? bym to zrobi?a (szczególnie teraz) ale mam jeszcze rok studiów, a poza tym lubi? swój kraj i chc? tu zosta?. Cho? przyznam, ?e sytuacja równie? doprowadza mnie do sza?u. Mo?e nied?ugo z powodu masowych migracji za prac? Polaków b?dzie o po?ow? mniej, mo?e wtedy da to komu? do my?lenia.

Przys?owie mówi, ?e "najpierw musi by? gorzej ?eby pó?niej by?o lepiej" i chyba co? w tym jest.

#jankow
Active Team

Wysłany: 2006-10-24, 13:01   

Odbiegaj?c od tematu
Wiesz nie wyje?d?am ze wzgl?dów zarobkowych ( cho? s? równie istotne wiadomo ; tam dok?d jad? zarabiaj?c normalnie , mog? pozwoli? sobie na to na co u nas trzeba odk?ada? kilka miesi?cy - wi?c jest to równie? jaki? powód ), a tak ogólnie to po prostu nudzi mnie ?ycie w tym kraju a przede wszystkim biurokracja i tak jak pisa?em oddawanie wi?kszo?ci swoich dochodów aby innym wy?ej postawionym ?y?o si? lepiej.

+Seveera
Moderator

Wysłany: 2006-10-24, 13:10   

Wi?c b?dzie to dla ciebie tym wi?ksze prze?ycie i przygoda. Ciesz? si? bardzo!

A co do finansów! Przyznam, ?e cho? nie jestem a? tak? materialistk?, kasa jest wa?na. Gdyby to mia?o ode mnie zale?e? to jutro ZUS przestaje istnie?, a prywatna emerytura jest obowi?zkowa bo z niej jest 3 razy wi?cej ni? z dziurawej kieszeni ZUSu, zaj??abym si? zagospodarowaniem terenu, znale?li by si? inwestorzy, pieni?dze, praca i nowe mieszkania dla tych co chc? jeszcze jako? tutaj funkcjonowa?. Ale kariery w polityce sobie nie wró??, bo z czasem by?abm pewnie takim samym darmozjadem jak ca?a reszta na górze.

;-)

#jankow
Active Team

Wysłany: 2006-10-24, 14:35   

Przygoda czy prze?ycie na pewno cho? zwiedzi?em ju? troszk? ?wiata i wiem jak jest np w Kanadzie czy Wielkiej Brytanii . Polsce jeszcze brakuje kilkadziesi?t lat aby mog?a porówna? si? z tymi krajami , a z tego co ostatnio wida? to si? oddala a nie przybli?a poziomem egzystencji cz?owieka jest tu coraz ni?szy, afera goni afer? a w rz?dzie tocz? sie spory o "Dupe maryne" nie istotne dla przeci?tnego zjadacza chleba i nie polepszaj?ce jego statusu w pa?stwie. Niby mówi? Bezrobocie spada Zapraszam na ?l?sk co 2 mój znajomy szuka aktywnie pracy i jako? bez wymiernych efektów , co wg niektórych po to si? uczy? aby pracowa? za 500 z? w jakim? hipermarkecie to zakrawa na horror 500 Z? co dzisiaj mo?na za to kupi? 2 pary dobrych d?insów i na piwo zostaje a gdzie ten przyrost naturalny który od lat spada , za co pytam cz?owiek ma wychowa? te dzieci za ?mieszne Becikowe ? .
Teraz wam powiem jak to jest z tym bezrobociem mam znajomego w jednym UP (urz?d pracy) nie powiem jakim i tak wg statystyk bierze sie wiadomo osoby które s? zarejestrowane i przychodz? podpisa? list? ?e si? zg?osili , oni specjalnie wyznaczaj?
tak odleg?e terminy zg?aszania si? aby dana osoba zapomnia?a lub pomyli?a dni zg?oszenia w UP i tym sposobem spada bezrobocie , gdy? osoba zarejestrowana która nie przysz?a podpisa? jakiej? tam bzdurnej listy jest wykre?lana z rejestru bezrobotnych i aby ponownie zarejestrowa? si? w UP ( dla samego ubezpieczenia zreszt? i tak jest niby Zagwarantowane Konstytucyjnie ) musi odczeka? jaki? tam okres czasu. I to jest w?a?nie zwalczanie bezrobocia .
Kto? mi kiedy? powiedzia? przecie? pracy jest masa tylko trzeba chcie? a no mo?e i jest ale tak jak wspomnia?em za jak?? ja?mu?n? w wys. 500z? ludzie tyraj? po kilkadziesi?t godzin. Lub te? przyjmuje si? osoby daje og?oszenia szukam m?odego do czego? tam na stanowisko takie i takie z 5 letnim sta?em , ale chwila gdzie osoba która uko?czy?a co dopiero edukacj? ma zdoby? ten sta? w hipermarkecie ?
No na to wynika ?e tak .
Ja osobi?cie znam wiele osób które porzuci?y wegetacje w tym kraju wybieraj?c dla siebie oraz swoich dzieci lepsz? przysz?o?? i start w doros?e ?ycie.
Co do ZUS to juz dawno nie powinno by? tej biurokratycznej instytucji , powinni?my i?? ?ladami zachodu czyli prywatne emerytury oraz sk?adki na ubezpieczanie zdrowotne
( chcesz p?acisz nie chcesz nie masz ubezpieczenia ) proste. No ale tak zapewne si? nie stanie ZUS dla osób rz?dz?cych jest jak wiadomo wygodnym rozwi?zaniem.
Mo?e si? myl? i pisze bzdury to serdecznie przepraszam je?eli kogo? urazi?em ale ja to wszystko niestety widz? w takich barwach a nie innych.
Sorki wielkie za odbieganie od tematu.

#Lu
Administrator

Wysłany: 2006-10-24, 19:00   

Jak to si? sta?o ?e taki ciekawy temat mnie omija? <Lu postanawia wtr?ci? si? do rozmowy>

No to wygl?da ?e wszyscy wkrótce wyemigrujemy. Mo?e i jestem m?drala co LO dopiero zaczyna, ale swoje "pogl?dy polityczne" mam do?? konkretnie nastawione. (czyt. rozwa?a?em wyjazd do W-wy na manifestacje, ale rodzice nie pu?cili :evil: ).

Co do emigracji to werdyktem jest w?a?ciwie jedna sprawa - WKU (dla niewtajemniczonych - wojskowa komisja uzupe?nie?) a konkretnie przekonanie naszych elit rz?dz?cych, ?e s?u?ba wojskowa jest wa?niejsza od nauki (!!!BZDURAAAA!!!!!). Jako? nie zamierzam traci? 3 miesi?cy (albo i wi?cej) z ?yciorysu. Co my jak?? wojn? mamy, ?e ojczyzny trzeba broni?? Jeste?my w NATO, w UE, w spokojnej i cichej europie ?rodkowo-wschodniej, wi?c po co bra? m?odych ludzi, którzy chc? si? uczy? do wojska? Nie lepszym wyj?ciem by?aby zawodowa armia?

Mo?e i wyjazd to nie doko?ca idealne wyj?cie, ale przynajmniej sobie postudiuje w spokoju. S?dze, ?e angielski opanowa?em wystarczaj?co ?eby si? na razie dogada?, a za 3 lata (mam dobr? sork? od angielskiego ^^) powinienem nie mie? ?adnych problemów komunikacyjnych. Internet to ?wietny sposób na nauk?. (btw. @Jankow - dok?d si? wybierasz jak mo?na wiedzie?? tak z ciekawo?ci pytam)

A jak my?licie? Czy nasz kraj spokojnie dotrwa do kolejnych wyborów, czy raczej skorzystamy z wersji Ukrai?skiej albo W?gierskiej? Znaczy zbierzemy si? w ko?cu do kupy (sory za porównanie) i "co? z t? Polsk? zrobimy"?

A co do panów z TVN'u. Bardzo dobrze zrobili, powiedzieli ludziom prawd?, nie bali si? odpowiedzialno?ci i chwa?a im za to. Szkoda tylko ?e wszystko na marne. Co otrzymali?my? Kilka wezwa? do dymisji rz?du, idiotyczne wyst?pienie Kaczki i powrót do koalicji Samoobrony. A ja g?upi ju? my?la?em, ?e Lepper ma troche oleju w g?owie. A no i oczywi?cie non-stop wciskany kit, ?e w Polska jest krajem mlekiem i miodem p?yn?cym, ?e b?dziemy mie? nowe mieszkania (a by?o cho? jedno?), ?e b?d? autostrady (6km na 10 lat i kto zap?aci za przejazd W-wa - Niemcy ponad 100 zeta?), ?e jeste?my wa?nym partnerem europejskim (a z naszym zachodnim s?siadem ma?o wojny nie wywo?ali?my - odsy?am do filmu "Jak rozp?ta?em..." tam te? si? od kilku strza?ów zacz??o). Ogólnie w europie jeste?my kartoflanym po?miewiskiem.

Jak gdzie? si? pomyli?em to poprawcie mnie - jestem m?ody i niedo?wiadczony politycznie, wi?c mam prawo do b??dnego interpretowania tego co si? dzieje ;)

#jankow
Active Team

Wysłany: 2006-10-24, 22:58   

Nie pomyli?e? si? wcale . Nowe mieszkania heh mo?e i b?d? ale pytam kogo na nie b?dzie sta? tylko elit? zapewne , i co b?d? to jak dotychczas blokowiska które po latach przerodz? si? w slumsy a przest?pczo?? w nich b?dzie ros?a jak grzyby po deszczu , bo z tego co widz? to w?a?nie na to si? zapowiada . Policja zamiast ?apa? dealerów narkotykowych czy oprychów dopuszczaj?cych si? rozboju na niewinnych ludziach jak zwykle zajmuje si? jakimi? niczemu nie s?u??cymi duperelami . Przyk?ad prosz? bardzo na moim osiedlu wszem i wobec wiadomo ?e s? dealerzy i to masa a osiedle ma miano jakie? ich skupiska i co Policja na to a no nic . Mówi? prosz? napisz donos czy nas poinformuj ale twoje dane nie b?d? bezpieczne a na sprawie b?dzie normalnym ?wiadkiem i co i wielka kupa , bo kto b?dzie zaczyna? z jakimi? tam gangami i nara?a? ?ycie swoje czy swojej rodziny . Nie twierdze ?e w innych krajach jest lepiej ale na pewno nie ma tak jak u nas . Acha Jankow jedzie na razie do Irlandii bo tam ma prace i domek ( ?liczny) za?atwiony . A pó?niej kto wie mo?e znowu Kanada któr? uda?o mi si? zwiedzi? a mo?e inny kraj zobaczymy po?yjemy. Ale z przykro?ci? to pisz? do Polski ju? nie wróc? nigdy chyba ?e na wycieczk? ;-)

Trzeba chyba ten temat zmieni? i rozbudowa? bo widz? ?e zaczyna si? Fajna dyskusja.

+Seveera
Moderator

Wysłany: 2006-10-25, 13:40   

Po pierwsze to powiem: IRLANDIA jest pi?kna!!! Jankow musisz ode mnie pozdrowi? klify niedaleko Cork jakby? by? w pobli?u :-P Ach pi?kny kraj, wspaniali ludzie. Dawno juz nigdzie nie je?dzi?am (3 dni w Brukseli si? nie licz?).

Lu wiesz, ?e mój brat chwali? sobie np pobyt w wojsku? Do nauki by? nieco lewy (Miku wybacz) ale w woju by? bardzo dobry. I sama si? dziwi?am z jakim przej?ciem opowiada? o tych 9 miesi?cach sp?dzonych czy na poligonie, na wartach czy jeszcze gdzie indziej. Ale to pewnie jakie? zboczenie bo mój brat jest uzale?niony od gier wojennych, strategicznych, kina akcji i wojennego i w ogóle wszystkiego co mo?na z wojskiem powi?za?. Szkolenie wojskowe ma swoje dobre strony, w razie jakiego? zagro?enia wi?kszo?? ludzi wie jak si? zachowa?. Sama takie przechodzi?am co prawda tylko w teorii ale zawsze to co?. Je?li b?dziesz mia? na studiach opcj? odb?bnienia wojska (dobrowolne szkolenie oko?o 6 tygodni) nie wahaj si? tylko to zrób, bo okres wakacji i tak masz wolny od nauki, a dzi?ki temu szkoleniu b?dziesz mia? od razu uregulowany stosunek do s?u?by wojskowej. (A mnie cholerka nie chcieli przyj?? ;-) )

Lu interesuj? ci? studia a granic?? Mo?e zainteresuje ci? BYU ? Ja pewnie te? bym gdzie? wyjacha?a, gdyby nie rodzice, którzy panicznie si? boj? gdziekolwiek nas puszcza?. Nawet b?d?c we Wroc?awiu, tylko 200 km od domu, musz? codziennie zadzwoni?, ?eby powiedzie? ?e wszystko w porz?dku, a co dopiero inny kontynent!

Co do "przewrotów" w kraju to marne szanse my?l?. Dyktatura wojskowych odpada bo zwierzchnicy si? zbrojnych to po pierwsze prezydent a po drugie osoby z PiS'u. Zryw narodowy te? jest ma?o prawdopodobny bo to nie zabory, nikt nas w sumie nie uciska a ni nie morduje. Mo?e by tak referendum? Ale ?eby mog?o sie odby? trzeba zebra? 100 tys. podpisów, a potem wniosek musi przej?? przez sejm, który opanowany jest przez... koalicj? rz?dz?c?, któr? chcemy wnioskiem obali?, wi?c znowu marne szanse. Wi?c my?l?, ?e rz?d si? opami?ta jak ju? nie b?dzie sk?d czerpa? pieni?dzy, ludzie b?d? ucieka? z kaju, a nowonarodzonych dzieci b?dzie jak na lekarstwo.

A poza tym to wszystko prawda. Mia?y by? mieszkania (3 mln nawet), tymczasem obietnica okaza?a si? tylko kie?bas? wyborcz?, i s?owa polecia?y razem z wiatrem i ludzkimi nadziejami. Sama szukam mieszkania do kupienia, bo zamierzam jako? si? zwiaza? z Wroc?awiem, ale za 62 m/2 wypada mi zap?aci? ponad 350 tysi?cy (5 tys. za m) i to daleko poza centrum, na obrze?ach miasta. No sk?d ja mam wzi??? tyle pieni?dzy? ?aden bank osobie ?wierzo po studiach z pensj? 800 z? nie da kredytu na 300 tysi?cy! I jak ludzie maj? nie ucieka? z kraju w poszukiwaniu lepszego ?ycia.

Acha Jankow... dzi? przypadkowo dowiedzia?am si? czego? ciekawego, a mianowicie ?e art. 212 i 216 kodeksu karnego umo?liwia karanie za uzywanie s?ów obra?liwych i niepoprawnych wzgl?dem w?adz itp itd sankcja obejmuje umieszczenie w zak?adzie karnym. :-) Dobrze, ?e tutaj wszyscy s? anonimowi :-D

#jankow
Active Team

Wysłany: 2006-10-25, 22:27   

Wiem wiem ?e jest pi?kna i dlatego tam jad? , ale sko?czmy o mnie bo nie lubi? si? jako? tak chwali? , bo zaraz pewnie znajdzie si? nie jeden a znam takich którzy powiedz? "e by?em i lepiej w Polsce bo tam nie ma pracy czy s?abo mi kto? zap?aci?"
(Ale tak to jest jak si? w ciemno jedzie i w dodatku ani "me" ani "be" po angielsku wiec si? nie dziwi? ?e kto? tam zosta? or?ni?ty prawdopodobnie jeszcze przez polaka heh)

Lu co do woja to wiesz teraz to jest w sumie zabawa w ?o?nierzy ale masz racj? ?e nie chcesz i?? bo niby po co nie op?aca si? bynajmniej w Polsce o mo?e jak by dawali ?o?d porównywalny z ?o?dem np Bundeswery to ka?dy by poszed? . Zgodz? sie z tob? Armia powinna by? w pe?ni zawodowa a ?o?nierz powinien by? jak ksi?dz czy lekarz( tych to akurat ma?o ale s?) z powo?ania a nie na si?? . Bo na si?? i przymusem to jeszcze nic nigdy dobrego nikomu nie wysz?o , no ale co jest jak jest i musimy si? z tym pogodzi?.
Ale zawsze mo?na stara? si? jako? unikn?? woja , bo si? da. A jak to nie b?d? tutaj pisa? bo nie chc? by? pos?dzony o nak?anianie kogo? do pope?nienia jakiego? przest?pstwa czy wykroczenia w postaci oszustwa. Ale jak tak bardzo nie chcesz i?? to pomy?l troch? (...)

Troch? ten temat zrobi? si? totalnie nie na temat ale co tam nie b?dziemy sie przecie? trzyma? jakiej? sztywnej ideologii jak na innych forach ?e trzeba konkretnie i na temat.

Edit bo nie doczyta?em
A o tym to ja wiem dobrze hehe ale "u?ywanie s?ów obra?liwych i niepoprawnych" mog? by? interpretowane na ró?ny sposób czyli aby kogo? w pe?ni obrazi? trzeba wymieni? jego Funkcj? w Pa?stwie oraz imi? i nazwisko. Ponadto wypowiedzenie samego s?owa prezydent nie musi tyczy? si? np do G?owy Pa?stwa i mo?e zosta? uznane jako przej?zyczenie s?owa rezydent , lub w pi?mie zwyk?? literówk?.
Dalej
"wzgl?dem w?adz" Tak jak pisa?em nie ka?demu psu Burek . Mówi?c np nienawidz? Pana K. jest on kartofelkiem nie odnosimy si? do ?adnej w?adzy cho? powszechnie wiadomo o kogo chodzi , nie jest to obraza w ?wietle prawa bo Panem K. jestem np ja i wiele wiele innych osób których nazwisko lub imi? zaczyna si? na K. Mówi?c kaczka jest gejem równie? nie ?ami? prawa zwracaj?c si? do zwierz?tka no chyba ?e ono si? obrazi i mnie pozwie (paradoks)

Zreszt? co ja b?d? t?umaczy? ka?dy wie jak ma pisa? ?eby nikogo nie obra?a? nie u?ywamy przecie? ?adnych wyzwisk a , jak kogo? w przysz?o?ci b?d? oczy bole? za to ?e piszemy prawd? lub kogo? ura?? prosz? bardzo podam Dane na PW mo?emy si? procesowa? ale ostrzegam nie warto.

danbog
Gość
Wysłany: 2006-12-05, 11:34   Cenzura ca?y cza jest

Swoj? obecno?? na tym forum rozpoczn?od wpisu w tym w?a?nie dziale .
Powodem tego jest to co nie spotka?o na Forum o2 .

Toczy si? tam od d?u?szego czasu chamska i bezpardonowa wojna pomi?dzy teistami i ateistami. W wojnie tej wykorzystywane s? ró?norakie strategie , takie jak np. podszywanie si? pod inne osoby w celu umieszczania kompromituj?cych ich tre?ci , chamskie i wyszukane obra?anie rozmówców , podawanie wiadomo?ci [ ?róde? ] nieprawdziwych , zalewanie spamem postów obalaj?cych lansowan? tez? i g?oszenie jej nadal, itd.
Taka jest specyfika tego forum , a moderacja [ je?li tam istnieje ] jest fikcj? .
Tak by?o przynajmniej do czasu gdy postanowi?em [ w troch? o umys?y m?odzie?y tam zagl?daj?cej ] wykaza? bezzasadno?? niektórych g?oszonych tam pogl?dów.
Generalnie zajmowa?em stanowisko w nast?puj?cych kwestiach :
1. Uda?o mi si? zako?czy? szerzenie dezinformacji przez przeciwników ewolucjonizmu.
2. Zwalcza?em pogl?d ?e religia jest jedyn? ostoj? etyki i moralno?ci.
3. Zwalcza?em pogl?d ?e religia ma uzasadnienie naukowe.

Za najbardziej obra?liw? zamieszczon? tam wypowied? uznaj stwierdzenie typu :
" ..... nadal b?d? polemizowa? z postami ur?gaj?cymi równowadze umys?owej ich twórców " - co by?o emocjonaln? reakcj? na próby zdyskredytowania mnie za pomoc? podszywania si? pode mnie.

Z okazji zwalczania spamu i chamskich postów w tamtejszym dziale Nauka+Filozofia+Socjologia usuni?to WSZYSTKIE moje wypowiedzi z ca?ego forum , pozostawiaj?c ca?? mas? skierowanego do mnie chamstwa.

Pisze o tym nie tylko dlatego by si? " wyp?aka? " , ale by wskaza? ?e cenzura wci?? jest w naszym kraju narz?dziem zwalczania pogl?dów z którymi si? nie zgadzamy.
Oczywi?cie ka?dy ma prawo na w?asnym forum cenzurowa? wypowiedzi i usuwa? posty g?osz?ce pogl?dy z którymi si? nie zgadza i tematy na które nie zamierza dyskutowa?.
Je?li jednak to robi , nie powinien k?ama? ?e jest to ogólnodost?pne i niecenzurowane forum dyskusyjne.
Informacje jakich tematów , lub pogl?dów nie wolno artyku?owa? winny zawiera? si? w regulaminie tego?.

Gdybym wiedzia? ?e na danym forum nie ?ycz? sobie dyskusji w interesuj?cych mnie tematach , nie traci? bym czasu na pisanie d?ugich polemicznych postów , poszukiwanie i weryfikacje ?róde? , analiz? antagonistycznych postów.

Zdarzenie które min? spotka?o nasuwa nast?puj?ce pytania :
1. Kto dokona? cenzury moich postów ?
1a. Czy ten kto? jest zwi?zany z danym forum , czy to atak hakerski ?
2. Dlaczego ich dokona? ?

O ile na drugie z pyta? znale?? odpowied? jest do?? ?atwo , to pierwsze wci?? pozostaje dla mnie niezg??bion? tajemnic?.
Tak wi?c moim zdaniem podstawow? form? cenzury z jak? mamy do czynienia jest presja spo?eczna nakazuj?ca eliminacje niepopularnych tre?ci , niepopularnych w oczach osób od których jeste?my zale?ni [ lub od których chcemy by? zale?ni ].
Nale?y sobie odpowiedzie? na pytanie :
Jak daleko jeste?my w stanie si? posun?? w zwalczaniu tre?ci z któr? si? nie zgadzamy i jak daleko posówa? si? nale?y.

+Quisto
Moderator

Wysłany: 2006-12-05, 17:51   

tylko jeszcze jedno: po której w ko?cu by?e? stronie??

ps: poprawi?em orty ;)

#Lu
Administrator

Wysłany: 2006-12-05, 20:23   

je?li atak hakerski to konkretnie na twoje konto. Ale w?tpi?, aby komukolwiek chcia?oby si? kasowa? kilkadziesi?t postów (bo wnioskuj?, ?e sporo ich by?o) tylko dla jakiej? tam tezy. Z drugiej strony jest to bardziej prawdopodobne ni? moderacja, skoro mówisz, ?e jest tam tylko teoretycznie. Osobi?cie napisa?bym jakie? PW do moderatorów z uprzejmym zapytaniem czy który? z nich nie wykasowa? mi postów.

danbog

Wysłany: 2006-12-05, 22:13   

Quisto !

Tezy które lansowa?em i które zwalcza?em powinny pozwoli? Ci odgadn?? po której ze stron zazwyczaj si? opowiada?em.

Moja ortografia jest za? moim znakiem rozpoznawczym :-D .
Wszelkich purystów ortograficznych z góry prosz? o nie czytanie moich postów , bowiem w ich przypadku grozi to apopleksj?.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lu !

Dzi?ki za rad? .
Tak?e nie podejrzewa by komu? chcia?o si? w?amywa? na moje konto [ chocia? kto wie ? ]
Je?li za? to sprawka admina , to có? - skoro mnie tam niechc? to nie b?d? si? narzuca?.
Znajd? sobie inne forum.

Odpowiedz do tematu