Forum Dyskusyjne - Black Team

Strona Główna
Grupy
Szukaj

Przekazanie forum

Przeka?e administracje forum w dobre r?ce. O szczego?y prosz? pisa? na maila kidman[at]kidman.pl

Dlaczego warto się  Zarejestrować  na naszym Forum ?

Rejestrując konto na Forum Black Team otrzymujesz min:
- Możliwość edycji własnych wiadomości na Forum - Pełny dostęp do shoutbox'a
- Dostęp do prywatnego Albumu zdjęć- Alias pocztowy twojaksywka[@]team.org.pl ( Ilość ograniczona)
- Możliwość udziału w konkursach i ankietach
Przejdź do formularza rejestracyjnego

Poprzedni temat :: Następny temat
Wirtualna mi?o??
Autor Wiadomość
dominika_1989

Wysłany: 2006-10-21, 22:26   Wirtualna mi?o??

Czy mo?na zakocha? si? przez internet a potem utworzy? naprawd? udany, sta?y realny zwi?zek? Co o tym myslicie ?
Ostatnio zmieniony przez KiDMaN 2007-11-02, 09:45, w całości zmieniany 1 raz  

+paku2005
Administrator

Wysłany: 2006-10-21, 23:28   

Przez neta rowniez mozna sie zakochac sam widzialem takie przypadki "milosci przez internet". Oczywiscie jak oboje sa z tego samego miasta gorzej jest z tym ze druga pochodzi z innej miejscowosci. :-)

#jankow
Active Team

Wysłany: 2006-10-22, 01:10   

No wiesz jako? mi si? nie wydaje , mo?e pozna? o tak , "mo?na si? pozna?" ale tak zakocha? w sumie nie znaj?c kogo? tak realnie to raczej nie za bardzo si? da , ale có? przypadki takie na pewno si? zdarzaj? ; lecz czy taki zwi?zek b?dzie istnia? i ma szanse powodzenia ? No mo?e i tak , wszystko na pewno zale?y od ludzi którzy "zakochali" si? w sobie w taki a nie inny sposób.

+Seveera
Moderator

Wysłany: 2006-10-23, 13:11   

Moim jak?e skromnym zdaniem, mi?o?? czysto wirtualna nie jest mo?liwa. Mog? to powiedzie? z w?asnego do?wiadczenia. Osoby przez internet nie mo?na kocha?, bo do takiego uczucia jest potrzebny prawdziwy kontakt a nie wystukiwanie frazesów na klawiaturze. Uczucie mo?e kie?kowa? zgodz? si? z tym, ale jest to wy??cznie sympatia jak? budzi w nas rozmowa z t? osob?, wspólne zainteresowania, ale podkre?lam po raz kolejny, ?e to nie jest "prawdziwa mi?o??". Rzeczywisto?? przewa?nie za ka?dym razem okazuje si? inna i to te? wiem z w?asnego do?wiadczenia ;-)
Zatem, z psychologicznego punktu widzenia, zwi?zek przez internet to zwiazek czysto platoniczny, oparty na przyja?ni (mo?na te? w??czy? elementy erotyzmu, co z czasem urozmaica kontakty).
Mog? si? tutaj przyzna?, ?e mam za sob? 2 zwi?zki - mo?na powiedzie? do?? powa?ne i oba ich ?ród?a mia?y swój pocz?tek w sieci. Wci?? utrzymujemy kontakty i rozmawiamy, ale by mog?o doj?? do czego? wiecej musieli?my si? spotka?.
I mam przestrog? dla wszystkich rozpoczynaj?cych zabaw? w internetowe przyja?nie: nie wierzcie we wszystko co do was mówi?! :-D

Zapraszam na moj? STRON? DOMOW?!

Gość

Wysłany: 2006-11-06, 23:55   

cztery takie zwi?zki mia?em z czego jeden nale?y do udanych bo trwa do dzi? od 23.07.2003r. :) no ale ja zawsze by?em inny :D:D:D

Madzia

Wysłany: 2006-11-09, 19:24   

mnie si? wydaje, ?e w tej kwestii nale?y rozró?ni? zakochanie si? od prawdziwej mi?o?ci, od prawdziwego kochania...
przez internet mo?na si? zakocha?, ale czy po spotkaniu w realu mo?a si? pokocha??? pewnie tak ale nie koniecznie... ;-)

Alex

Wysłany: 2006-12-15, 16:55   

Moim zdaniem mo?na zakocha? si? przez internet. Jest jednak cz?sto tak, ?e po spotkaniu w realu doznaje si? rozczarowania... Jednak nietlyko liczy si? wn?trze, niestety. Jestem zdania, ?e mo?na w internecie pozna? ludzi, którzy s? bardzo warto?ciowi, w?a?nie w intenecie, wirtualnym ?wiecie zaczynaj? pokazywac swoje prawdziwe, pi?kne JA. Pozdrawiam!:)

#Urban Horn
Active Team

Wysłany: 2006-12-15, 19:24   

Nigdy nie wiesz kto jest po drugiej stronie.

timi_86

Wysłany: 2006-12-17, 08:17   

JA tez przezylem witualna milosc kilka razy
i na kazdej sie zawiodlem
wiec nie warto

#Weronika
Active Team

Wysłany: 2006-12-18, 00:41   

nie wydaje mi sie, by mialo to jakies podstawy do przetrwania... oczywiscie, slyszy sie o takich przypadkach, ale ja bym nie zaufala komus, z kim nigdy nie rozmawialam twarza w twarz, patrzac mu prosto w oczy... zreszta, co za problem stworzyc sobie idealna wirtualna osobowosc kogos, kim naprawde sie nie jest?... a konfrontacja z rzeczywistoscia moze byc rozczarowaniem i najczesciej jest...

Osasweet

Wysłany: 2006-12-18, 16:30   

Ja nie wie?e w mi?os przez internet poniewa? raz sie zawiod?am co do takich osób. Zakocha?am sie i mia?am z t? osoba fajne kontakty i wogóle obieca? mi ?e przyjedzie i co obiecanki cacanki! I juz wi?cej nikomu nie uwie?e przez internet. :shock:

zuza3838

Wysłany: 2007-01-23, 23:03   

co? wam powiem - taka mi?o?? istnieje .. sama jestem takim przyk?adem...owszem mo?na tu dyskutowa? w niesko?czono?? .. to by?o na takiej zasadzie ?e pisz?c z moim obecnym ju? m??em poznawali?my sie oboje,swoje charaktery i upodobania .. potem by?a wymiana foto i cho? nie jestem ?adn? pi?kno?ci? mój m?? powiedzia? ?e podobam mu si? taka jaka jestem a najwa?niejsze ?e mam pi?kn? dusz? , bo nie wszystko z?oto co si? ?wieci ...pisali?my tak jaki? czas coraz bardziej pragn?c spotkania .. i nadszed? w ko?cu ten dzie? - dzie? spotkania ...by? bardzo udany poniewa? ju? wiedzieli?my ?e b?dziemy si? dobrze bawi? ... i tak nam zosta?o do dzi? -jeste?my bardzo udanym ma??e?stwem i wiem ?e gdyby nie spotkanie w sieci to napewno tak nie trafiliby?my na siebie . :->

morfeusz

Wysłany: 2007-04-06, 15:55   

Taak...i wlasnie na przykladzie zuzy widac ze rzeczywiscie taka milosc jest mozliwa.
Ale...kazdy ma na ten temat wlasne zdanie:)- i jest to calkiem normalne...
Internet pokazal, ze aby sie wzajemnie polubic, nie trzeba byc ze soba blisko, trzymac sie za rece czy rozmawiac w cztery oczy. Wystarczy odnalezienie wspolnego "ja" poprzez konwersacje np. na czacie. Oczywiscie jest to dla nas zaprzeczeniem tego wszystkiego co kiedys sadzono o prawdziwej milosci....ale swiat idzie na przod.
Wielu ludzi zaprzecza ze ma w internecie kogos bliskiego i tym samym nie przyznaje sie do tego publicznie mowiac, ze internetowa milosc to tylko bajka...
A wiekszosc tych wlasnie ludzi, tych samych ktorzy tak otwarcie zaprzeczali temu zjawisku, po powrocie do domu szybko odpala komputer i pisze do kogos kogo niedawno poznala...

Jest niestety jeden problem towarzyszacy internautom poszukujacym milosci w sieci. To prawda- i niestety niemila prawda. W internecie kazdy jest anonimowy. Dlatego wiekszosc ludzi po porstu boi sie zawierac bliskie kontakty. I jest to w pelni zrozumiale...

Ja osobiscie uwazam ze aby dojsc do prawdziwej milosci potrzeba wielu wspolnie spedzonych chwil...a rozmowa na czacie moze byc jedynie wstepem do pozniejszych spotkan...Na pewno jest to jakas odmiana:)
Jestem wdzieczny postepowi techniki ze uraczyla nas takimi udogodnieniami...ale jak to zwykle bywa - wszystko co dobre nalezy brac z umiarem, aby nie przesadzic:)
Trzeba byc rozsadnym w czasie sieciowych pogaduszek i nigdy nie angazowac sie w taki zwiazek do konca...
Jak juz wczesniej mowilem internet przyniosl ze soba nowe sposoby na zawieranie znajomosci i poznania siebie w inny sposob. Ale tylko bedac razem, blisko mozemy w pelni sobie zaufac i potraktowac siebie na powaznie...:)

Dlatego internet moze byc tylko wstepem...i tylko od nas zalezy co bedzie dalej...:)
;-)

GusiaQ

Wysłany: 2007-07-30, 19:40   

Dzi?ki internetowi pozna?am mojego przysz?ego m??a....7 dni temu mieli?my 4 rocznic? bycia razem....ja wierz? w mi?o?? przez internet, bo sama tego do?wiadczy?am...i ka?demu ?ycz? takiej wielkiej mi?o?ci :)

beatka8

Wysłany: 2007-11-02, 07:28   

Mi?o?? jako taka w sieci raczej nie jest mozliwa to tylko mila rozmowa:) ale jak najbardziej. uwazam ze jest to dobry sposob zeby poznac ta jedyna osobe. Moja siostra np tak pozanala swojego przyszlego meza za pare miesiecy bedzie mezatka. Szczesliwa mezatka :))

Odpowiedz do tematu