Forum Dyskusyjne - Black Team

Strona Główna
Grupy
Szukaj

Przekazanie forum

Przeka?e administracje forum w dobre r?ce. O szczego?y prosz? pisa? na maila kidman[at]kidman.pl

Dlaczego warto się  Zarejestrować  na naszym Forum ?

Rejestrując konto na Forum Black Team otrzymujesz min:
- Możliwość edycji własnych wiadomości na Forum - Pełny dostęp do shoutbox'a
- Dostęp do prywatnego Albumu zdjęć- Alias pocztowy twojaksywka[@]team.org.pl ( Ilość ograniczona)
- Możliwość udziału w konkursach i ankietach
Przejdź do formularza rejestracyjnego

Poprzedni temat :: Następny temat
Nienawi?? - Jak odreagowa?
Autor Wiadomość
#jankow
Active Team

Wysłany: 2006-10-20, 23:06   Nienawi?? - Jak odreagowa?

Cz?sto w ?yciu towarzyszy nam uczucie nienawi?ci , które u jednych przeradza si? w agresj? a u drugich zostaje zniwelowane lub odreagowane na wiele sposobów.

W jaki sposób t?umicie uczucie nienawi?ci tak aby nie przerodzi?a si? ona w agresj? ? A mo?e po prostu samo wam przechodzi tak jak w moim przypadku.

#glencu
Active Team

Wysłany: 2006-10-21, 00:10   

Ze mn? to bywa ró?nie, przwa?nie t?umie to w sobie i mi to przechodzi, ale jak przesadze z alkocholem to trudno mnie powstyrzyma? i bywam agresywny.

dominika_1989

Wysłany: 2006-10-21, 14:32   

Je?eli b?dziemy w sobie t?umi? z?o?? czy nienawi??, b?d? one ci?gle powraca?. Nie jeste?my odpowiedzialni za powracaj?ce my?li, lecz za to, jak si? z nimi obchodzimy. Je?li o mnie chodzi to ze mna jest ró?nie , ale napewno z powodu nienawi?ci nie jestem agresywna. Mysle ze potrafie zapanowa? nad tego typu uczuciami, cho? nie zawsze jest to takie proste jak si? wydaje .

Spark

Wysłany: 2006-11-08, 02:15   

Nienawi?? dla mnie jest zbyt mocnym slowem w tej chwili chyba nie ma osoób czy rzeczy które darzy?abym a? tak ogromn? niech?ci?. Moim sposobem na z?o?? jest muzyka nie ma nic silniejszego ni? jej brzemienie i koj?ce s?owa. Troch? g?o?nej muzyki ciemno?ci w pokoju i ju? jest dobrze zreszt? nie nale?? do osób które d?ugo si? z?oszcz? raczej do osób które sa pami?tliwe ;-)

#Weronika
Active Team

Wysłany: 2006-11-10, 00:35   

nienawisc to rzeczywiscie bardzo mocne slowo i nie wydaje mi sie, by ktokolwiek zasluzyl na nia z mojej strony, zreszta zlosc przechodzi mi bardzo szybko, tak wiec nie ma ona sposobnosci by przerodzic sie w cos glebszego!

sara1234

Wysłany: 2006-12-07, 01:43   

tez sadze, ze nienawisc to zbyt mocne slowo. nie lubie miec wrogow i mam nadzieje, ze nie mam :-P i dlatego nie jestem sklonna do nienawisci. zreszta ze mna jest tak, ze nawet jak jestm na kogos zla to wystarczy, ze minie godzina lub dwie i juz sie nie gniewam ;-) nie lubie sie gniewac, szkoda na to czasu

+Seveera
Moderator

Wysłany: 2006-12-09, 00:15   

Nienawi??... straszne s?owo moim zdaniem. I chyba was nie ok?ami? je?li napisz?, ?e w moim ?yciu jej nie ma. Chyba nigdy tak w 100% nie poczu?am czym jest nienawi?? czy to w stosunku do mojej osoby, czy nienawi?ci skierowanej do innych.

Ale za to wiem co to gniew, rozczarowanie i ostatecznie ?al, które skutecznie zast?puj? miejsce nienawi?ci nale?ne. Dok?adnie taka jest te? kolejno?? przechodzenia jednego uczucia w drugie. Najpierw gniew na ludzi lub rzeczy nieo?ywione, potem rozczarowanie, ?e sta?o si? tak a nie inaczej i ?al, ?e sta?o si? tak a nie inaczej, ?e kto? powiedzia? to czy tamto.

Jestem osob? raczej skryt?, jakby to powiedzia? Shrek, " jestem jak cebula - mam warstwy" i wszystkie uczucia trzymam raczej pod t? ostatni?, najbli?ej duszy. Jednocze?nie oznacza to, ?e chyba radzenie sobie z problemami gniewu czy innymi te? zachodzi gdzie? g??boko w moim ciele, o pomniejszych nie mówi?, gdy? na te w ogóle nie zwracam uwagi, najpro?ciej w ?wiecie o nich zapominam. Ale przyznam, ?e mocne emocje wymuszaj? u mnie ?zy, wychodz? z za?o?enia, ?e z p?aczem ca?e z?o i ?al z cz?owieka wychodzi. :roll:

Zapraszam na moj? STRON? DOMOW?!

morfeusz

Wysłany: 2007-04-07, 13:41   

Nienawisc to jest ostatecznosc...gdy czujemy sie zle mozemy odczuwac zlosc i niepokoj ale nigdy nie nienawisc. To najgorsze ze wszystkich uczuc pojawia sie dopiero wtedy gdy rzeczywiscie ktos wyrzadzi nam potworna krzywde.
W takim wypadku nie bedziemy nienawidzic krawcowej- bo uszyla nam za krotke spodnie...To uczucie wynika z o wiele ciezszych czynow 8-)
Dlatego nie uzywajmy wyrazenia "Nienawidze Cie" w sytuacjach, ktore tego zupelnie nie potrzebuja. Jak mowilem to jest ostatecznosc i nie mozna rzucac tymi slowami o t tak sobie na wiatr przez wydete usta- "bo akurat tak mi sie podoba".
ogolnie to powinnismy zapomniec o nienawisci i wyrzucic ja w glab naszej podswiadomosci. nie jestesmy stworzeni po to by nienawidzic lecz po to by kochac...

@Svirus
Administrator

Wysłany: 2007-04-24, 19:18   

W moim przypadku to samo przechodzi a je?li nie to id? na rower, wtedy zapomina o wszystkim tak?e o tym ;-)

agnes

Wysłany: 2007-09-27, 13:17   

To zale?y z jakiego powodu nienawidze,mog? nienawidzie? szefa bo mnie zwolni? albo m??a bo mnie zdradzi?-mysle ?e reakcja bedzie rozna!!! ;-)

Odpowiedz do tematu