|
dlaczego tak si? dzieje w ma??e?stwie? |
| Autor |
Wiadomość |
beatka8
|
Wysłany: 2007-10-01, 12:14 dlaczego tak si? dzieje w ma??e?stwie?
|
|
|
| Mam 23 lata i od ponad roku jestem m??atk?. To by?a spontaniczna i bardzo "?ywa" mi?o??. Jednak od paru a dokladniej od 4 miesi?cy co? jest nie tak. Byli?my z m??em bardzo z?yci, wsz?dzie wychodzili?my razem, to do znajomych to na dyskoteke do kina lub po prostu na ?awk? czy spacer. Nie nudzili?my si?. A teraz ...? có?... Pracuj? wcale nie do pó?na, m?? tez ma jeszcze cz??c dnia dla siebie jednak co? si? zepsu?o, co? jakby p?k?o. z jego strony...Ja nadal bardzo go kocham ale wyra?nie widze ?e z naszym ma??enstwem co? sie dzieje. Nie brakuje nam pieni?dzy oboje jestesmy mlodzi i nie mamy dziecka, wie? nie mamy tez duzych obowi?zków. co mo?e by? tego przyczyn?:( coraz wiecej my?l? o tym ?e mo?e pozna? kogo? co powinnam zrobi? by by?o jak dawniej? o ile da si? co? zrobic |
|
|
|
|
@KiDMaN
Administrator

|
Wysłany: 2007-10-01, 20:55
|
|
|
zawsz? si? da, nie ma rzeczy niemo?liwych, s? tylko ?atwiejsze i trudniejsze. Od tego wyjd? a ju? b?dzie Ci ?atwiej.
Powiem Ci tak ?e przychodzi taki okres kiedy dwie osoby zaczynaj? si? sob? nudzi?, czynno?ci takie jak spacery dyskoteki przejad?y sie ju? i nie sprawiaj? tyle przyjemno?ci.
Co trzeba zrobi? my?l? ?e czego? nowego co zainteresuj? m??a co w wzbudzi w nim twój podziw.
Poka? mu ?e jeste? ta jedyna wyj?tkow? i niepowtarzalna kobieta która po?lubi? i wybra? na ca?e ?ycie. Mo?e zrób co? wspólnego z jego zainteresowaniami, jak lubi motoryzacje to mo?e zaproponuj mu nowy sprz?t audio do radia , zapytaj go o jaki? wybierz sama co? powiedz ze ten i ten ci sie podoba ale zapytaj go czy jest dobry pod wzgl?dem technicznym bo np ty sie nie znasz na tym. W ten sposób zaimponujesz mu ?e te? potrafisz sie jego pasjami interesowa? sp?dzicie wi?cej czasu ze sob? rozmawiaj?c dedukuj?c podejmuj?c decyzje. Mo?e nawet jak nie lubisz samochodu po takiej wspólnej dedukcji ten sprz?t a samochodzie b?dzie ci sie podoba?
Pami?taj wa?ne s? ch?ci i wiara w siebie |
_________________ Grzegorz Kaim
Specjalista ds. Kreacji Stron WWW
|
|
|
|
|
beatka8
|
Wysłany: 2007-10-02, 07:46
|
|
|
| Drogi Grzegorzu. Dziekuje za odpowiedz. Ja jednak my?l? ?e to nieco bardziej skomplikowana sprawa i gadka o samochodach czy innych sprawach które go interesuj? na nie wiele si? zda. Ja po prostu uwa?am ?e je?li mój m?? straci? zainteresowanie moj? osob? i znudzi?am mu si? to niewiele mog? zrobi? Jedynie byc mi??... mo?e jaki? nowy ciuszek, i czeka? cierpliwie na obrót sytuacji. Nie s?dze abym te? zawini?a temu co si? dzieje. Je?li mój wspania?y m?? nie potrafii docenic ?e ma porz?dn? i ?adn? ?one to b?dzie jego strata kiedy znudzi mi si? ubieganie o wzgl?dy w?asnego m??a:( i tego chyba b?d? si? trzyma?. |
|
|
|
|
@KiDMaN
Administrator

|
Wysłany: 2007-10-02, 10:26
|
|
|
Droga Beato. Szczerze w?tpi? ?e nowy ciuszek czy nowy dywanik w domu go zainteresuje, by? mo?e nawet tego nie zauwa?y a Tobie b?dzie przykro. ?adne sie u?miechanie i czekanie na to co sie stanie to jak czekanie na wyrok. Uwa?am ?e musisz zacz?? dzia?a? nie koniecznie gadk? o autach .. to by? tylko przyk?ad bo nie wiem czym naprawd? twój m?? sie interesuje i jakie ma pasje, po za tym sama rozmowa nie wystarczy chodzi o sp?dzenie ze sob? czasu , zainteresowanie i zaimponowanie m??owi.
PS wyrzu? ze swojego s?ownika takie wyra?enia jak: nie da sie , niemo?liwe , nie chce mi sie zast?p je takimi , mog? wszystko , i co z tego ?e to trudne , przecie? dam rade :)
b?dzie ci naprawd? ?atwiej z tym walczy? :)
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
beatka8
|
Wysłany: 2007-10-09, 17:44
|
|
|
| No i si? doczeka?am:) Co? zacz??o si? poprawia?. Postawi?am wszystko na jedn? kart? i postanowi?am szczerz? a? do bólu porozmawia? z nim o tym co si? dzieje. dosta?am odpowied? jasn? i wyra?n? i przyczyne ju? znam o której jednak pisa?a nie b?d?. Najwa?niejsze ze nasze stosunki ule?y poprawie a ja przesta?am si? ba? o przysz?o?? naszego zwi?zku. Nic tak nie pomaga jak szczera rozmowa. i to w?a?nie rozmowa powinnaby? podstaw? ka?dego zwi?zku. Okazuje si? ?e i ja nie by?am bez winy. zawsze wina le?y po obu stronach, czasem wi?ksza lub mniejsza po danej stronie. |
|
|
|
|
@KiDMaN
Administrator

|
Wysłany: 2007-10-09, 20:34
|
|
|
na to nie wpad?em , ale to dobre rozwi?zanie, tylko musi by? czynnik aby ta metoda zadzia?a?a.. Obie osoby musz? chcie? na spokojnie i szczerze porozmawia?.
Ciesz? si? ?e Ci sie u?o?y?o |
|
|
|
|
|
Ozzi

|
Wysłany: 2007-12-10, 17:57
|