|
Stare zdjecia |
| Autor |
Wiadomość |
#Urban Horn
Active Team

|
Wysłany: 2006-12-24, 01:16 Stare zdjecia
|
|
|
Kiedy sie robi zdjecia niektore bardzo fajnie wygladalyby gdyby byly jak stare fotografie. Zrobic bardzo latwo i nie trzeba tutoriala ale dla mniej wprawionych podaje jak zrobic.
Polecam poszukac na stronach kilka zestawow pedzli do takich prac. Mokre pedzle,plamy, zniszczenia i linie.
1)Bierzemy fotke budynku lub osoby. Albo najlepiej robimy sami.Uzylem zdjecia tego samego co do pracy ZOMBI + drugie z Kosciolem i z Huta. Zdjecia mojego autorstwa.
2)Zdjecie dostrajamy wedlug wlasnych otrzeb. Mozemy dac szare,fioletowe,nuiebieskie. Co tylko chcemy. Kolor ustawiamy w opcjach jak na obrazku (z tym ze dajemay swoje wartosci) z zaznaczona opcja KOLORUJ. Najwazniejsze zeby fotka byla dobrze wykadrowana. Jesli nie jest yzywamy opcji KADRUJ. Dla lepszego efektu mozemy lekko rozmyc zdjecie uzywajac opcji FILTR/ROZMYCIE/ROZM. GAUSSOWSKIE.

Efekt po kolorowaniu i dostosowaniu jasnosci.
3)Na nowej warstwie odpowiednim pedzlem rysujemu linie i zniszczenia. Ja uzywalem zstawu pedzli PAPER DAMAGE. Nejlepszy i najpopularniejszy do tego typu prac. Trzeba pamietac ze pedzle tego typu musza miec ustawiony bardzo duzy rozmiar.
A to opcje jakie zastosowalem

4)Na koniec dopieszczamy uzywajac KRZYWYCH i JASNOSC KONTRAST.
W pracacj z Kosciolem w miejscach bialych w rogach poprostu uzylem narzedzia LASSO i wiciolem kawalki zdjecia co daje efekt urwania kawalka zdjecia. Pod spodem jest zwykle zdjecie kawalka gazety zrobione na odpowiedni kolor na osobnej warstwie.Mozna tez dac poprostu bialy.
Efekty

|
_________________ Jedyne co cz?owiek musi, to umrze?.
 |
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany: 2007-04-13, 19:15
|
|
|
| chyba skończy sie anonimowy dostęp do pisania postów ... |
|
|
|
|
#Urban Horn
Active Team

|
Wysłany: 2007-04-14, 01:33
|
|
|
| Wywalcie te dziadostwa bo patrzec na to nie moge! |
_________________ Jedyne co cz?owiek musi, to umrze?.
 |
|
|
|
|
@KiDMaN
Administrator

|
Wysłany: 2007-07-29, 23:25
|
|
|
doskonała robota :)
myślę niedługo o konkursie na grafika forum które kiedyś było ale zamarło za czasów glenca ale to dobry pomysł, nalegam abyś wziął w nim udział |
_________________ Grzegorz Kaim
Specjalista ds. Kreacji Stron WWW
|
|
|
|
|
|
|