Forum Dyskusyjne - Black Team

Strona Główna
Grupy
Szukaj

Zmiany stołków

Nastąpiła zmiana uprawnień dla dwóch administratorów, niestety zdegradowałem ich do moda z powodu braku zainteresowania forum. Paku2005. Teraz twoja szansa.

Dlaczego warto się  Zarejestrować  na naszym Forum ?

Rejestrując konto na Forum Black Team otrzymujesz min:
- Możliwość edycji własnych wiadomości na Forum - Pełny dostęp do shoutbox'a
- Dostęp do prywatnego Albumu zdjęć- Alias pocztowy twojaksywka[@]team.org.pl ( Ilość ograniczona)
- Możliwość udziału w konkursach i ankietach
Przejdź do formularza rejestracyjnego

Poprzedni temat :: Następny temat
Przeglądarek ciąg dalszy...

Ranking Przegladarek / Jakiej przegladarki u?ywasz ?
Internet Explorer 7
13%
 13%  [ 2 ]
Firefox / Mozilla
60%
 60%  [ 9 ]
Opera
26%
 26%  [ 4 ]
Safari
0%
 0%  [ 0 ]
Konqueror
0%
 0%  [ 0 ]
Lynks i inne tekstowe
0%
 0%  [ 0 ]
Głosowań: 15
Wszystkich Głosów: 15

Autor Wiadomość
#jankow
Active Team

Wysłany: 2006-11-23, 15:06   Przeglądarek ciąg dalszy...

Przy okazji opublikowania nowej wersji IE7 na forum rozgorzała rozmowa na temat przeglądarek i ich atutów , Tworzę ten wątek abyście mogli wypowiedzieć się na temat używanej przez was przeglądarki , dlaczego akurat takiej a nie innej używacie jakie są jej walory , czy kwestia bezpieczeństwa ma dla was znaczenie czy może liczy się sama estetyka lub funkcjonalność.

Do wątku załączam ankietę w której możecie oddać głos na jedną z trzech najpopularniejszych przeglądarek.

Edit by kidman

dodałem do ankiety jeszcze kilka bardzo ciekawych przeglądarek :o)
Ostatnio zmieniony przez KiDMaN 2008-04-24, 00:52, w całości zmieniany 3 razy  

+agniecha_a
Moderator

Wysłany: 2006-11-23, 16:28   

Ja uzywam Firefoxa bo szybciej po necie sie serfuje bo moge kilka stron naraz otworzyc i nie musze cofac sie za kazdym razem jak cos innego chce zrobic

#glencu
Active Team

Wysłany: 2006-11-23, 23:46   

Ja używam Firefoxa ponieważ jest szybszy od IE, wygodniejszy w użytkowaniu i wydaje mi się że jest bardziej stabilny.Jedyny minus Firefoxa to wtyczki które trzeba instalować.

Gość

Wysłany: 2006-11-24, 00:46   

ja już tyle o FF napisałem (w poprzednim wątku), że aż nie chce mi się powtarzać. OFC Firefox 2.0

+Seveera
Moderator

Wysłany: 2006-11-24, 16:27   

Ja używam Opery. Podoba mi się to, że:

- mam możliwość otwierania wielu stron jednocześnie w formie zakładek
- w pasku użytkownika mogę umieścić skróty do moich ulubionych stron
- pasek panelów, szybki dostęp do list adresó, czy możliwości robienia notatek
- RSS, nie muszę koniecznie wchodzić na daną stronę, żeby sprawdzić zamieszone nowości,
- jestem dziewczyną - lubię zmieniać skórki w zależności od humorzastego usposobienia

Jak widać chyba nie jestem zbyt wymagająca. ;-)

Zapraszam na moją STRONĘ DOMOWĄ!

sara1234

Wysłany: 2006-12-12, 01:27   

Ja korzystam z Opery. Nie bede sie rozpisywac na temat tej przegladarki... Seveera wyzej napisala to co najwazniejsze :-)

Tubis

Wysłany: 2006-12-12, 16:56   

No cóż...
Ja korzystałem z Opery, ale pewnego pięknego dnia mnie cholernie wkurzyła i zmieniłem przeglądarkę na firefoxa.
Zalety:
+plug-iny
+wyświetlanie wszystkiego (u opery nie udało mi się zainstalować shockwavea)
+słownik
+adblock

Wady:
-aby uzyskać dobrą funkcjonalność należy zainstalować kilka plug-inów. ("Goły" firefox nie jest zbyt funkcjonalny). W moim przypadku tych plug-inów było 10.
-niezgodność niektórych pluginów z nowymi wersjami
-wolniejsze przemieszczanie się miedzy zakładkami
-i chyba najważniejsza - OGROMNA PAMIĘCIOŻERNOŚĆ (przynajmniej w firefox2). Teraz przy otwartych trzech zakładkach i firefoxie chodzącym od 1 h zjada mi 73 mb ramu

Ogólnie jak dla mnie firefox ma więcej plusów niż minusów. Jednak dla początkujących użytkowników jak i dla ludzi z mniej niż 512 mb ramu nie polecam

Gość

Wysłany: 2006-12-15, 00:13   

tu muszę przyznać rację FF2 lubi sobie zjeść pamięci zwłaszcza że moj komputer pracuje niemal jak server .. restart raz na tydzień/ 2 tygodnie , po kilkunastu godzinach FF potrafi mi zjeść nawet po 200, 300mb ramu ... ale znów z jednej strony mnie to nie przeszkadza mam sporą ilość ramu a druga sprawa kto tyle trzyma otwartego FF co ja, ale faktem jest że FF lubi sobie chlapnąć :)

EDIT :

trochę najnowszych statystyk :

Cytat:
Europejczycy coraz chętniej korzystają z Firefoksa. Przeglądarkę Mozilli wybiera już ponad 33 proc. Polaków, to trzeci wynik na Starym Kontynencie - wynika z najnowszych danych firmy Xiti Monitor.

Cytat:

Obecnie Firefoksa używa 23,2 proc. użytkowników komputerów PC w Europie. W kwietniu br. wybierało ją 19,4 proc. badanych.

Firefoksa najchętniej wybierają internauci w Słowenii (40,5 proc.), Finlandii (39,3 proc.), Polsce (33,6 proc.), Niemczech (33 proc.) oraz na Słowacji i Węgrzech (32,8 proc.). Najmniej przyjaźni przeglądarce Mozilli są Hiszpanie (13,7 proc.), Holendrzy (14 proc.) i mieszkańcy Wlk. Brytanii (15,8 proc.).

Zdaniem Xiti Monitor Europa jest na drugim miejscu pod względem udziału Firefoksa w rynku przeglądarek. Wyprzedza ją Australia (23,4 proc.). Dalsze pozycję należą do Ameryki Północnej (14,5 proc.) i Ameryki Południowej (11 proc.).

Dane firmy Gemius SA, dotyczące udziału poszczególnych przeglądarek w polskim rynku, są nieco mniej optymistyczne. Wynika z nich, że Firefoxa używa 25,9 proc. polskich internautów (dane za listopad br.).

Źródło: Onet.pl

@paku2005
Administrator

Wysłany: 2006-12-16, 20:59   

Tez Mam Firefoxa 2.0
Tubis napisał/a:

Wady:
-aby uzyskać dobrą funkcjonalność należy zainstalować kilka plug-inów. ("Goły" firefox nie jest zbyt funkcjonalny). W moim przypadku tych plug-inów było 10.
-niezgodność niektórych pluginów z nowymi wersjami
-wolniejsze przemieszczanie się miedzy zakładkami
-i chyba najważniejsza - OGROMNA PAMIĘCIOŻERNOŚĆ (przynajmniej w firefox2). Teraz przy otwartych trzech zakładkach i firefoxie chodzącym od 1 h zjada mi 73 mb ramu

Ogólnie jak dla mnie firefox ma więcej plusów niż minusów. Jednak dla początkujących użytkowników jak i dla ludzi z mniej niż 512 mb ramu nie polecam

1. Potwierdzam, trzeba zainstalowac sporo pluginow do wygodnej pracy
2. Zainstaluj Plugin TabMixPlus - Bedzie szybsze przemieszczanie
3. Absolutnie zgadzam sie z ogromna pamieciozernoscia
firefox.exe Nazwa Uzytkownika: paku2005 CPU: 26 Uzycie Pamieci: 138 476 K Juz przy 5 otwartych zakladkach
Ale i tak polecam Firefoxa. Czasami tez korzystam z Opery

#Urban Horn
Active Team

Wysłany: 2006-12-16, 22:25   

No niestety ostanio przerzucilem sie z wersji 1.5 na 2.0 ale kilka razy zdarzylo mi sie ze Lisek sie wywalal. Przy 5-6 kartach i pamieci lubi zjesc ale mimo wszystkiego to najlepsza przegladarka z wielkimi mozliwosciami i co najwazniejsze bezpieczna.

rouge

Wysłany: 2008-04-23, 18:10   

ja używam Firefoxa - o jego bezpieczeństwie napisano i powiedziano już duzo ... Teraz czekam tylko na 3 wersje. Dodatkowo używam wtyczki adblock plus i bardzo sobie chwale to polaczenie

@KiDMaN
Administrator

Wysłany: 2008-04-24, 00:47   

rouge, jest już FirefoX 3 w wersji beta obecnie jej używam , odczuwam miłe zmiany interfejsu , szybszą pracę , znacznie szybszą obsługę javy script. Jednak to beta i zdarza się czasem że się zawiesi ;/ Oficjalnie Mozilla ma udostępnić FF3 final w czerwcu tego roku.

Specjalista ds. Kreacji Stron WWW

rouge

Wysłany: 2008-04-24, 15:21   

KiDMaN napisał/a:
Oficjalnie Mozilla ma udostępnić FF3 final w czerwcu tego roku.
i na to właśnie czekam, żądne BETY mnie nie interesują.

Painted Man

Wysłany: 2008-06-22, 20:24   

Ja mam firefoxa i exprolera ale z niego nie korzystam . Firefox jest szybszy , interfejs lepszy i w ogole prostszy w obsudze a poza tym juz sie przyzwyczaiłem ... I nie oddam :-P

Odpowiedz do tematu