Forum Dyskusyjne - Black Team

Strona Główna
Grupy
Szukaj

Zmiany stołków

Nastąpiła zmiana uprawnień dla dwóch administratorów, niestety zdegradowałem ich do moda z powodu braku zainteresowania forum. Paku2005. Teraz twoja szansa.

Dlaczego warto się  Zarejestrować  na naszym Forum ?

Rejestrując konto na Forum Black Team otrzymujesz min:
- Możliwość edycji własnych wiadomości na Forum - Pełny dostęp do shoutbox'a
- Dostęp do prywatnego Albumu zdjęć- Alias pocztowy twojaksywka[@]team.org.pl ( Ilość ograniczona)
- Możliwość udziału w konkursach i ankietach
Przejdź do formularza rejestracyjnego

Poprzedni temat :: Następny temat
Internet na?óg 21 wieku ?
Autor Wiadomość
Gość

Wysłany: 2006-11-24, 01:05   Internet nałóg 21 wieku ?

Zastanawialiście się kiedyś jak by było bez internetu ?
czy sam komputer nie znudził bym się wam po kilku miesiącach ?
czy nie stał by się kolejna zabawką ?
czy jesteście wstanie wytrzymać bez internetu kilka miesięcy ?
czy wreszcie jesteście w nałogu globalnej sieci ?

Czekam na wasze opinie

+Seveera
Moderator

Wysłany: 2006-11-24, 14:01   

Tutaj w temacie stanowczo zgodzę się ze stwierdzeniem, że Internet stał się nową chorobą uzależniającą coraz większe rzesze ludzi, zwłaszcza młodych, w tym wypadku jest też trochę ogłupiającą rzeczą, młodzi coraz mniej czytają, a wirtualną rzeczywistość pewnie chętnie przenieśliby do prawdziwego życia.
Jeśli chodzi o mnie, to bez komputera pewnie nie dałabym sobie rady w codziennym życiu. Od internetu też niestety jestem uzależniona. Niemożność dotarcia do codziennej dozy informacji doprowadza mnie momantami do pasji (a szkoda mi 2,50 na wyborczą w kiosku, skoro w necie mogę mieć to samo za darmo).
Sam komputer to troche za mało, ostatnio jak przypadkiem coś namieszałam, że nie miałam internetu z nudów w 5 dni przeczytałam chyba 3 książki, od czasu do czasu grając w gry, czy słuchając muzyki.
Jedyny czas gdy nie tęsknię za Internetem to wyjazdy zagraniczne. Po prostu nie mam czasu nawet myśleć o tym, że mam nie odebraną pocztę, albo że pogadałabym sobie z kolegą z Pakistanu przez Skype. Jestem z przyjaciółmi świetnie się bawię i niewiele mnie wtedy obchodzi. Podobnie jest gdy spędzam wakacje w domu. Co prawda Internet jest, ale jakoś mnie do niego nie ciagnie, może przez to słabe łącze. Też zresztą mam masę innych rzeczy do robienia. Ale to nie okres kilku miesięcy a tylko 2 nawet niecałych.
Dzisiaj życie bez komputera i Internetu wydawało by się ciężkoznośne. I przyznam, że nawet nie zastanawiałam się nad tym, że mogliby go niewynaleźć. Dalej siedzielibyśmy w swoich jaskiniach, krzesając iskierki i martwiąc się tylko o to czy dzisiaj ja się najem czy mnie zjedzą. :-P A tak serio, pewnie dalej najlepszą formą kontaktu byłby telefon i pisanie listów. A zamiast wypisywać eseje na takich forach, spotkalibyśmy się przy piwku i godzinami gadali i śmiali. Właśnie... szkoda mi tylko, że Internet w jakiś sposób zabija to kim naprawdę jesteśmy stwarzając poczucie fałszywego bezpieczeństwa i budując wokół każdego sztuczne obrazy rzeczywistości... Chyba brzmi to troche pompatycznie, ale mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi.
Kończąć już te wywody, stwierdzę, że w nie mamy jak się uwolnić od globalnej wioski (chyba że wracając znowu do jaskiń) informacje z całego świata bombardują nas z każdej strony. W minutę dowiadujesz się o jakimś zdarzeniu w Hongkongu mimo, że mieszkasz u stóp Uralu, wszystko dzięi TV i Internetowi najsilniej łączących wszystkie "wioski świata".

Super temat KiD, równie ciekawy co różnorodny i obszerny, też jestem ciekawa innych opinii ;-)

Zapraszam na moją STRONĘ DOMOWĄ!

Gość

Wysłany: 2006-11-24, 15:12   

Seveera twoja wypowiedz aż zaparła mi dech w piersiach, czytałem ja z takim zainteresowaniem i pasją jakby to była super nowinka ze świata IT na która od wielu miesięcy czekałem... żeby tak wszyscy wyczerpująco wypowiadali się na tematy było by znakomicie :) a temat jak temat z działu internetu i komputerów to co moja "mocna" strona jest :)

Odpowiedz do tematu