Forum Dyskusyjne - Black Team

Strona Główna
Grupy
Szukaj

Zmiany stołków

Nastąpiła zmiana uprawnień dla dwóch administratorów, niestety zdegradowałem ich do moda z powodu braku zainteresowania forum. Paku2005. Teraz twoja szansa.

Dlaczego warto się  Zarejestrować  na naszym Forum ?

Rejestrując konto na Forum Black Team otrzymujesz min:
- Możliwość edycji własnych wiadomości na Forum - Pełny dostęp do shoutbox'a
- Dostęp do prywatnego Albumu zdjęć- Alias pocztowy twojaksywka[@]team.org.pl ( Ilość ograniczona)
- Możliwość udziału w konkursach i ankietach
Przejdź do formularza rejestracyjnego

Poprzedni temat :: Następny temat
Internet Explorer 7 do pobrania w sieci
Autor Wiadomość
@paku2005
Administrator

Wysłany: 2006-10-25, 22:36   Internet Explorer 7 do pobrania w sieci

Wszystkie osoby oczekujące na oficjalną premierę przeglądarki Microsoftu Internet Explorer 7, które nową przeglądarkę znają jedynie z obrazków czeka miłe zaskoczenie – od dnia dzisiejszego w zasobach jednej z największych bibliotek oprogramowania w Polsce znalazła się długo oczekiwana przeglądarka giganta z Redmont.

Nie da się ukryć, że Internet Explorer w wersji siódmej jest hybrydą Firefoksa oraz Avant Browsera jednak sama przeglądarka prezentuję się (o dziwo) bardzo przyjemnie, przydatne funkcje tj.: mozaika otwartych paneli czy powiększanie obrazu mogą dać ogromny plus Microsoftowi.

Modernistyczny wygląd przeglądarki, która ma zatrzymać popularyzację Firefoksa daję naprawdę dobre wrażenie. Nie jest to sztywny, kanciasty interfejs, do którego Microsoft nas przyzwyczaił.

Opinie na temat IE7 zostawiam wam, informacje jak pobrać przeglądarkę znajdziecie na forum serwisu Megapliki.pl

Co o tym sadzicie?

Link Do IE7
Kod:
http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=74211

Gość

Wysłany: 2006-10-26, 17:31   

Testowałem ją odkąd wyszła pierwsza beta i powiem szczerze że Microsoft tym razem się postarał ... jednak trochę za późno to co oferuje IE7 już dawno mogliśmy znaleźć w innych przeglądarkach. Wygląd jest bardzo przyjemny , jednak znów inne przeglądarki oferują nam do ściągnięcia theme ( również IE7 ) . Obecnie używam Firefox 2.0 RC3 ( to że forum identyfikuje mi przeglądarkę jako IE nie oznacza, że jej używam, mam taka identyfikacje w FF dzięki temu mogę zasysać z megadownload bez czekania na kolejkę ) i powiem szczerze, że firefox 2.0 jest dla mnie bardziej elastyczna, szybsza i wygodniejszą przeglądarka niż IE

Nie zmuszam oczywiście nikogo do korzystania z takiej a nie innej przeglądarki. Każdy ma swój typ i każdy używa to co lubi.

PS w FF 2.0 wprowadzono świetny jak dla mnie dodatek - sprawdzanie pisowni, robię dużo błędów ort. a dzięki niej na bieżąco widze gdzie palnołem "byka" i w końcu może nauczę sie poprawnie pisać i dodatkowo używać polskich znaków bo wczesniej tego nie czyniłem gdyż miałem taki "nałóg" wyniesiony z IRCnetu

#jankow
Active Team

Wysłany: 2006-11-12, 18:41   

Ja również testuje od samego początku pojawienia się IE 7 beta , które co wersję właściwie miało istotne zmiany. Jak dla mnie przeglądarka sprawuje się nieźle , fajnie rozwiązana funkcjonalność w połączeniu z prostotą daje pozytywny efekt . Nie potrzebne są mi żadne wtyczki czy pluginy typu pogoda i inne jakieś mniej istotne rozwiązania z których i tak nie będę korzystał.

paku2005 napisał/a:
Jak ktoś chce spolszczenie do Internet Explorera to pisac na GG lub na PW

Jakoś nie wydaje mi się aby do obsługi potrzebne było spolszczenie , na pewno wielu z was się teraz oburzy ale nie uważam czegoś takiego jak spolszczenie , systemy operacyjne czy oprogramowanie powinny pracować w języku ich twórców ( no chyba że jest to np Chiński czy jakiś inny krzaczek) , czyli w przypadku Windows i IE7 będą to wersje angielskie . Nie wyobrażam sobie pracy na systemie w języku polskim jest to dla mnie jakieś dziwne i nie do przyjęcia.

[ Dodano: 2006-11-12, 18:39 ]
Sprostowanie
Proszę nie pisać do mnie w sprawie spolszczenia IE7 na gg ja go nie mam i nigdy nie miałem ;
O spolszcenie pytajcie Moderatora który je zaoferował (Paku a może podasz link ludziom oficjalnie ? )

serenity15

Wysłany: 2006-11-18, 14:34   

dzieki

mpc

Wysłany: 2006-11-18, 17:35   

jest lepszy od firefoxksa :!:

Gość

Wysłany: 2006-11-18, 17:50   

mpc napisał/a:
jest lepszy od firefoxksa :!:

Taaaaak ???

Napisz w których opcjach jest lepszy to podyskutujemy a nie wyskakuj jak mały liliput w sejmiku w kurniku

bartooolini

Wysłany: 2006-11-18, 17:58   

Wreszcie Microsoft pokazał się z lepszej strony. Widać, że ceni sobie innowacyjność i nowoczesność, a nie narzuca swym użytkownikom programowe niewypały. IE7 to dowód tego, że programistom Microsftu została odrobina rozumu. Naprawdę świetny program. POLECAM!!!!

Gość

Wysłany: 2006-11-19, 22:04   

ludzie powiedzcie mi co tam jest takiego wspaniałego czego nie ma w innych przeglądarkach
bo jest nowy wygląd ? - na innych przeglądarkach można sobie dowolne instalować
bo ma zakładki ? - no sory ale to już dawno było, żadna nowość
i co po za tym ?

#jankow
Active Team

Wysłany: 2006-11-21, 14:34   

No KiD nic po za tym :D
Po prostu Microsoft próbuje gonić konkurencję ale na to chyba juz za późno z lekka , bo aby dorównać np Oparze czy Firefox musieli by zacząć od początku budowę IE a nie skupiać sie tylko na zmianach kosmetycznych czy dodatkach typu zakładki .

Tak jak napisałem wcześniej dla mnie nie ważne są bajery tylko funkcjonalność , IE7 jest na pewno 100 razy przyjaźniejsze w obsłudze niż poprzednik . Po testach jakie miałem przyjemność wykonywać na wersjach Beta stwierdzam iż przeglądarka nadaje się do użytku.
IE 7 jak to powiedział mój znajomy "Jest dla ludzi którzy nie potrafią rozstać się z produktami M$" .

Znając życie i praktyki M$ nie doczekamy się prędko nowej wersji IE ( no chyba że się mylę lecz nie sądzę) . Zapewne IE7 będzie tylko "Łatane" tak jak jego poprzednik. W tym samym czasie konkurencja wypuści na rynek kilka wersji o niebo lepszych i bezpieczniejszych przeglądarek.

krystian139

Wysłany: 2006-11-21, 16:54   dzieki spox

serenity15 napisał/a:
dzieki

//___________________________________________________________________________________
Ostrzeżenie od Administratora
Człowieku to nie jest spamowisko , rozmawiamy tutaj na konkretny temat , jeżeli nie potrafisz napisać zdania nie pisz w ogóle.
Ostatnio zmieniony przez jankow 2006-11-21, 17:27, w całości zmieniany 1 raz  

@Lu
Administrator

Wysłany: 2006-11-21, 17:07   

Ekchm, ludzie, weźcie piszcie jakieś sensowniejsze posty bo nie mam nastroju do dawania ostrzeżeń za spam. To naprawdę tak ciężko sklecić 3 sensowne zdania??

Co do nowego IE to miałem już okazję używać na swojej Viście (betatesty) i nie zrobił na mnie wrażenia, ot przeglądarka. Do firefoxa czy Opery nadal jej daleko. Szkoda tylko że ludzie bezmyślnie nabierają się na nowy wygląd i od razu myślą że przeglądarka potrafi niewiadomo co. No cóż, jak to powiadają: "Nie wszystko złoto co się świeci"

martin-l

Wysłany: 2006-11-21, 19:35   

Fantastyczna sprawa ten IE 7 uzywam go od dnia premiery . Jestem bardzo zadwowolony. Uzywalem wczesniej opery ale rpzejde na Ie poniewaz ma abrdzo intuicyjny interfejs :P

Gość

Wysłany: 2006-11-21, 22:34   

jankow ja to wiem że IE nie wprowadza nic co już jest ale jak zauważysz ludzie w tym temacie piszą że jest wspaniały znakomity lepszy od opery czy FF. Ja się pytam pod jakim względem w jakich opcjach. Wyżej jest post w którym ktoś w reszcie podał jakiś przykład

bo ma intuicyjny interfejs

ja mowie ok. Interfejs rzeczywiście jest o wiele ciekawszy niż w IE 5 czy 6 z tym że ja mogę mieć identyczny na FF. Na odwrót już się niestety nie da.

iwonka

Wysłany: 2006-11-22, 17:38   

paku2005,
czesc
masz spolszczenie IE7 mozesz przeslac link
Pozdr
Iwona

@Lu
Administrator

Wysłany: 2006-11-22, 18:23   

iwonka napisał/a:
paku2005,
czesc
masz spolszczenie IE7 mozesz przeslac link
Pozdr
Iwona

tylko.. że on przecież podał link..

A co do interfejsu, to tak jak mówiłem - dla ludzi nowe IE jest "wspaniałe, cudowne i wogóle" tylko dlatego, że... używali do tej pory starego IE. W takim porównaniu to może rzeczywiście widać różnicę,

Odpowiedz do tematu