|
Internet Explorer 7 do pobrania w sieci |
| Autor |
Wiadomość |
+paku2005
Administrator

|
Wysłany: 2006-10-25, 23:36 Internet Explorer 7 do pobrania w sieci
|
|
|
Wszystkie osoby oczekuj?ce na oficjaln? premier? przegl?darki Microsoftu Internet Explorer 7, które now? przegl?dark? znaj? jedynie z obrazków czeka mi?e zaskoczenie – od dnia dzisiejszego w zasobach jednej z najwi?kszych bibliotek oprogramowania w Polsce znalaz?a si? d?ugo oczekiwana przegl?darka giganta z Redmont.
Nie da si? ukry?, ?e Internet Explorer w wersji siódmej jest hybryd? Firefoksa oraz Avant Browsera jednak sama przegl?darka prezentuj? si? (o dziwo) bardzo przyjemnie, przydatne funkcje tj.: mozaika otwartych paneli czy powi?kszanie obrazu mog? da? ogromny plus Microsoftowi.
Modernistyczny wygl?d przegl?darki, która ma zatrzyma? popularyzacj? Firefoksa daj? naprawd? dobre wra?enie. Nie jest to sztywny, kanciasty interfejs, do którego Microsoft nas przyzwyczai?.
Opinie na temat IE7 zostawiam wam, informacje jak pobra? przegl?dark? znajdziecie na forum serwisu Megapliki.pl
Co o tym sadzicie?
Link Do IE7
| Kod: | | http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=74211 |
|
_________________ Proc: ??? Mobo: Asus P5N32-E SLI 1404 Ram: ??? Grafa: ??? Dysk: ??? |
| Ostatnio zmieniony przez paku2005 2006-12-02, 14:45, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany: 2006-10-26, 18:31
|
|
|
Testowa?em j? odk?d wysz?a pierwsza beta i powiem szczerze ?e Microsoft tym razem si? postara? ... jednak troch? za pó?no to co oferuje IE7 ju? dawno mogli?my znale?? w innych przegl?darkach. Wygl?d jest bardzo przyjemny , jednak znów inne przegl?darki oferuj? nam do ?ci?gni?cia theme ( równie? IE7 ) . Obecnie u?ywam Firefox 2.0 RC3 ( to ?e forum identyfikuje mi przegl?dark? jako IE nie oznacza, ?e jej u?ywam, mam taka identyfikacje w FF dzi?ki temu mog? zasysa? z megadownload bez czekania na kolejk? ) i powiem szczerze, ?e firefox 2.0 jest dla mnie bardziej elastyczna, szybsza i wygodniejsz? przegl?darka ni? IE
Nie zmuszam oczywi?cie nikogo do korzystania z takiej a nie innej przegl?darki. Ka?dy ma swój typ i ka?dy u?ywa to co lubi.
PS w FF 2.0 wprowadzono ?wietny jak dla mnie dodatek - sprawdzanie pisowni, robi? du?o b??dów ort. a dzi?ki niej na bie??co widze gdzie palno?em "byka" i w ko?cu mo?e naucz? sie poprawnie pisa? i dodatkowo u?ywa? polskich znaków bo wczesniej tego nie czyni?em gdy? mia?em taki "na?óg" wyniesiony z IRCnetu |
|
|
|
|
#jankow
Active Team

|
Wysłany: 2006-11-12, 18:41
|
|
|
Ja równie? testuje od samego pocz?tku pojawienia si? IE 7 beta , które co wersj? w?a?ciwie mia?o istotne zmiany. Jak dla mnie przegl?darka sprawuje si? nie?le , fajnie rozwi?zana funkcjonalno?? w po??czeniu z prostot? daje pozytywny efekt . Nie potrzebne s? mi ?adne wtyczki czy pluginy typu pogoda i inne jakie? mniej istotne rozwi?zania z których i tak nie b?d? korzysta?.
| paku2005 napisał/a: | | Jak kto? chce spolszczenie do Internet Explorera to pisac na GG lub na PW |
Jako? nie wydaje mi si? aby do obs?ugi potrzebne by?o spolszczenie , na pewno wielu z was si? teraz oburzy ale nie uwa?am czego? takiego jak spolszczenie , systemy operacyjne czy oprogramowanie powinny pracowa? w j?zyku ich twórców ( no chyba ?e jest to np Chi?ski czy jaki? inny krzaczek) , czyli w przypadku Windows i IE7 b?d? to wersje angielskie . Nie wyobra?am sobie pracy na systemie w j?zyku polskim jest to dla mnie jakie? dziwne i nie do przyj?cia.
[ Dodano: 2006-11-12, 18:39 ]
Sprostowanie
Prosz? nie pisa? do mnie w sprawie spolszczenia IE7 na gg ja go nie mam i nigdy nie mia?em ;
O spolszcenie pytajcie Moderatora który je zaoferowa? (Paku a mo?e podasz link ludziom oficjalnie ? ) |
_________________ { -e file [...] | -i | -s | <command> } |
|
|
|
|
serenity15
|
Wysłany: 2006-11-18, 14:34
|
|
|
| dzieki |
|
|
|
|
mpc
|
Wysłany: 2006-11-18, 17:35
|
|
|
jest lepszy od firefoxksa |
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany: 2006-11-18, 17:50
|
|
|
| mpc napisał/a: | jest lepszy od firefoxksa |
Taaaaak ???
Napisz w których opcjach jest lepszy to podyskutujemy a nie wyskakuj jak ma?y liliput w sejmiku w kurniku |
|
|
|
|
bartooolini
|
Wysłany: 2006-11-18, 17:58
|
|
|
| Wreszcie Microsoft pokaza? si? z lepszej strony. Wida?, ?e ceni sobie innowacyjno?? i nowoczesno??, a nie narzuca swym u?ytkownikom programowe niewypa?y. IE7 to dowód tego, ?e programistom Microsftu zosta?a odrobina rozumu. Naprawd? ?wietny program. POLECAM!!!! |
_________________ Gdy nie widz? rzeczy, to dla mnie jej nie ma. Kiedy nie my?l? o niej, to dla mnie jej nie ma. Dopiero, gdy pracuj? we mnie wyobra?nia, to widz? wszystko i wszystkich... |
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany: 2006-11-19, 22:04
|
|
|
ludzie powiedzcie mi co tam jest takiego wspania?ego czego nie ma w innych przegl?darkach
bo jest nowy wygl?d ? - na innych przegl?darkach mo?na sobie dowolne instalowa?
bo ma zak?adki ? - no sory ale to ju? dawno by?o, ?adna nowo??
i co po za tym ? |
|
|
|
|
#jankow
Active Team

|
Wysłany: 2006-11-21, 14:34
|
|
|
No KiD nic po za tym :D
Po prostu Microsoft próbuje goni? konkurencj? ale na to chyba juz za pó?no z lekka , bo aby dorówna? np Oparze czy Firefox musieli by zacz?? od pocz?tku budow? IE a nie skupia? sie tylko na zmianach kosmetycznych czy dodatkach typu zak?adki .
Tak jak napisa?em wcze?niej dla mnie nie wa?ne s? bajery tylko funkcjonalno?? , IE7 jest na pewno 100 razy przyja?niejsze w obs?udze ni? poprzednik . Po testach jakie mia?em przyjemno?? wykonywa? na wersjach Beta stwierdzam i? przegl?darka nadaje si? do u?ytku.
IE 7 jak to powiedzia? mój znajomy "Jest dla ludzi którzy nie potrafi? rozsta? si? z produktami M$" .
Znaj?c ?ycie i praktyki M$ nie doczekamy si? pr?dko nowej wersji IE ( no chyba ?e si? myl? lecz nie s?dz?) . Zapewne IE7 b?dzie tylko "?atane" tak jak jego poprzednik. W tym samym czasie konkurencja wypu?ci na rynek kilka wersji o niebo lepszych i bezpieczniejszych przegl?darek. |
_________________ { -e file [...] | -i | -s | <command> } |
|
|
|
|
krystian139
|
Wysłany: 2006-11-21, 16:54 dzieki spox
|
|
|
| serenity15 napisał/a: | | dzieki |
//___________________________________________________________________________________
Ostrze?enie od Administratora
Cz?owieku to nie jest spamowisko , rozmawiamy tutaj na konkretny temat , je?eli nie potrafisz napisa? zdania nie pisz w ogóle. |
| Ostatnio zmieniony przez jankow 2006-11-21, 17:27, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
#Lu
Administrator

|
Wysłany: 2006-11-21, 17:07
|
|
|
Ekchm, ludzie, we?cie piszcie jakie? sensowniejsze posty bo nie mam nastroju do dawania ostrze?e? za spam. To naprawd? tak ci??ko skleci? 3 sensowne zdania??
Co do nowego IE to mia?em ju? okazj? u?ywa? na swojej Vi?cie (betatesty) i nie zrobi? na mnie wra?enia, ot przegl?darka. Do firefoxa czy Opery nadal jej daleko. Szkoda tylko ?e ludzie bezmy?lnie nabieraj? si? na nowy wygl?d i od razu my?l? ?e przegl?darka potrafi niewiadomo co. No có?, jak to powiadaj?: "Nie wszystko z?oto co si? ?wieci" |
|
|
martin-l
|
Wysłany: 2006-11-21, 19:35
|
|
|
| Fantastyczna sprawa ten IE 7 uzywam go od dnia premiery . Jestem bardzo zadwowolony. Uzywalem wczesniej opery ale rpzejde na Ie poniewaz ma abrdzo intuicyjny interfejs :P |
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany: 2006-11-21, 22:34
|
|
|
jankow ja to wiem ?e IE nie wprowadza nic co ju? jest ale jak zauwa?ysz ludzie w tym temacie pisz? ?e jest wspania?y znakomity lepszy od opery czy FF. Ja si? pytam pod jakim wzgl?dem w jakich opcjach. Wy?ej jest post w którym kto? w reszcie poda? jaki? przyk?ad
bo ma intuicyjny interfejs
ja mowie ok. Interfejs rzeczywi?cie jest o wiele ciekawszy ni? w IE 5 czy 6 z tym ?e ja mog? mie? identyczny na FF. Na odwrót ju? si? niestety nie da. |
|
|
|
|
iwonka
|
Wysłany: 2006-11-22, 17:38
|
|
|
paku2005,
czesc
masz spolszczenie IE7 mozesz przeslac link
Pozdr
Iwona |
|
|
|
|
#Lu
Administrator

|
Wysłany: 2006-11-22, 18:23
|
|
|
| iwonka napisał/a: | paku2005,
czesc
masz spolszczenie IE7 mozesz przeslac link
Pozdr
Iwona |
tylko.. ?e on przecie? poda? link..
A co do interfejsu, to tak jak mówi?em - dla ludzi nowe IE jest "wspania?e, cudowne i wogóle" tylko dlatego, ?e... u?ywali do tej pory starego IE. W takim porównaniu to mo?e rzeczywi?cie wida? ró?nic?, |
|
|
|
|