|
Eragon |
| Autor |
Wiadomość |
#Serena
Active Team

|
Wysłany: 2007-02-01, 18:09 Eragon
|
|
|
| kto z was by? w kinie na Eragonie? czy warto go ogl?da?? |
|
|
|
|
+Seveera
Moderator

|
Wysłany: 2007-02-03, 17:35
|
|
|
Nie ma to jak powtórka z rozrywki...
Ja by?am na Eragonie i mimo wcze?niejszych obaw co do ostatecznego efektu zrealizowanego projektu, wysz?am z kina bardzo zadowolona. Co prawda, mia?am zgo?a inne wyobrazenia na temat np. samego Eragona, troche inaczej te? wymy?li?am sobie sam? Saphir?, ale ju? np. Durza - Cie?, by? jakby dos?ownie mi z g?owy wyci?gniety. Je?li przeczyta?as ksi??k?, mo?e ci si? nie spodoba?, ?e wiele ciekawych elementów w scenariuszu si? nie znalaz?o. Ale je?li idziesz do kina jak ta "tabula rasa", czysta, bia?a karta, lubi?c dobr? fantastyk? i filmy przygodowe, to powinno ci si? spodoba?.
Ogó?em rzecz ujmuj?c: POLECAM!
i pozdrawiam |
_________________ ?ycie jest krótkie, ale u?miech to trud jednej tylko sekundy.
Zapraszam na moj? STRON? DOMOW?! |
|
|
|
|
#Lu
Administrator

|
Wysłany: 2007-02-03, 20:36
|
|
|
ja na filmie by?em z 3 (!) do?? fajnymi przedstawicielkami p?ci pi?knej i gdyby nie to, to nie wiem czy bym ów seans tak mi?o wspomina?.
Nadmieni? warto ?e z naszej 4 75% osób ksi??k? mia?o przyswojon?, dlatego wypad by? pod has?em "co oni tam wymy?lili".
Nie wiem czy jeste?my ufoludki jakie? ale z ca?ego filmu mieli?my niez?y ubaw. Przyk?adowo: scena batalistyczna, ogie? strza?y smok (a raczej smoczyca) a nasza kumpela (te 25%) strzela "fajna tapeta by z tego by?a" *i tu nast?puje salwa ?miechu i spojrzenia z widowni*
Ogólnie film wart polecenia ale to co zrobili z ksi??ki to profanacja. Wyci?to tyle wa?nych/ciekawych/?miesznych fragmentów ?e p?aka? si? chcia?o. O ile np. ekranizacja W?adcy Pier?cieni by?a do?? szczegó?owa o tyle Eragon przy ksi??ce to jak reklama przy 120 minutowym filmie.
Pój?? polecam ale bez wi?kszych nadziei je?li czyta?a? ksi??k? |
|
|
#Serena
Active Team

|
Wysłany: 2007-02-04, 12:48
|
|
|
| niestety nie czyta?am ksi??ki...=( |
|