Forum Dyskusyjne - Black Team

Strona Główna
Grupy
Szukaj

Przekazanie forum

Przeka?e administracje forum w dobre r?ce. O szczego?y prosz? pisa? na maila kidman[at]kidman.pl

Dlaczego warto się  Zarejestrować  na naszym Forum ?

Rejestrując konto na Forum Black Team otrzymujesz min:
- Możliwość edycji własnych wiadomości na Forum - Pełny dostęp do shoutbox'a
- Dostęp do prywatnego Albumu zdjęć- Alias pocztowy twojaksywka[@]team.org.pl ( Ilość ograniczona)
- Możliwość udziału w konkursach i ankietach
Przejdź do formularza rejestracyjnego

Poprzedni temat :: Następny temat
Bitwa z TPSA
Autor Wiadomość
#Lu
Administrator

Wysłany: 2006-10-14, 13:51   Bitwa z TPSA

Z?o?y?o si? na pocz?tku czerwca (i tu zaznacz?, i? data jest wa?na w konek?cie ca?o?ci), ?e Lu ko?czy? gimnazjum i za dobre oceny/wyniki otrzyma? troche funduszy, które przeznaczy? na Laptop (a jak?e!). Swojego ?licznego ACER'ka otrzyma?em mniej wi?cej w trzecim tygodniu czerwca.

Jaki? tydzie? pó?niej zadzwoni?a mi?a pani z TPSA, która oferowa?a nam urz?dzenie pod tajemnicz? nazw? livebox. Zachwala?a przy tym wiele funkcji owej maszyny (zastanawia?em si? tylko czemu to kawy nie robi?!) m.in. bezprzewodowy internet i super tani? telefoni? VoIP.

Laptop jest urz?dzenie jak wiemy mobilne, wi?c perspektywa pozbycia si? irytuj?cego modemu od neostrady wydawa?a si? dla mnie kusz?ca. Jednocze?nie moj? rodzin? bardzo zainteresowa?a tania telefonia. Skoro zainteresowa?a to jeszcze u tej samej pani z TPSA z?o?yli?my zamówienie i "po niedzieli" mia? przyjecha? kurier z urz?dzeniem i umow? (chyba dzier?awy).

Pech chcia?, ?e po tygodniu nikogo nie by?o. Zaskoczeni (kto jak kto:P) tym faktem zadzwonili?my na (b??dn?) b??kitn? lini?. Okaza?o si?, ?e pani na w/w linii jest bardziej zaskoczona od nas, bo ?adnego zg?oszenia nie by?o. U?wiadomi?a nas jednak, ?e mo?emy sobie z?o?y? zamówienie i w ci?gu 2 tygodni kurier przywiezie etc etc. Oczywi?cie nikt si? nie pojawi?...

Ca?a powy?sza sytuacja (9393 -> brak zg?oszenia -> nast?pne zg?oszenie -> brak kuriera) powtórzy?a si? jeszcze chyba 2 razy. Mocno zirytowani tym faktem zadzwonili?my na 9393 po raz czwarty. Tam po kilku przekierowaniach pewna "inteligentna" pani zacz??a nas informowa?, ?e czego jak czego ale telefonii internetowej to nam kurier nie przywiezie. Wg TPSA livebox'a powinni?my ju? mie? i sami, zaocznie z?o?yli za nas zamówienie na VoIP!!

Ale to jeeeszcze nie koniec! :D Zirytowani znów zamówili?my livebox'a (cho? nikt nie liczy? ?e on wogóle przyjedzie). Ca?y czas mi?y g?osik w s?uchawce informowa?, ?e Livebox b?dzie "po niedzieli". W mi?dzyczasie zlikwidowali?my wszystkie wcze?niejsze nasze (i nie nasze) zamówienia na b??kitnej linii. Chciali?my z?o?y? nawet skarg? na "tego kto nie potrafi przekaza? zamówienia do firmy kurierskiej", ale si? okaza?o ?e jest to jaka? "wewn?trzna komórka TPSA" i jakiekolwiek sk?adanie za?ale? jest zwyczajnie niemo?liwe!

W tym momencie na kalendarzu by? ok 14 sierpnia! Wówczas postanowi?em wzi??? sprawy w swoje r?ce. Po dniu sp?dzonym na oczekiwaniu na kuriera wyruszy?em do najbli?szego (oddalonego jakie? 20 km) punktu TPSA. O zgrozo! Okaza?o si?, ?e w/w urz?dzenia nie ma akurat w magazynie i "prosz? zg?osi? si? po niedzieli...".

Po niedzieli nareszcie przyjecha?em z wymarzonym Livebox'em do domu i mog?em cieszy? si? Wi-Fi. Nacieszy?em si? nim okr?g?y tydzie?, bo zacz?? si? rok szkolny i niestety czas u?ywania internetu uleg? cz??ciowemu skróceniu. Urz?dzenie dzia?a do dzi? jeszcze bezawaryjnie.

A VoIP? Po tych traumatycznych przej?ciach odechcia?o nam si? dalszych kontaktów z TPSA.

Kto? mia? mo?e ciekawsze przej?cia?? :shock:

#jankow
Active Team

Wysłany: 2006-10-14, 15:49   

No w?a?nie TPSA monopolista a przynajmniej tak jej si? wydaje , lecz sko?czy?y si? ju? czasy w których TPSA mo?e dyktowa? warunki swoim abonentom .
Ja te? jeszcze kilka lat temu w roku bodaj?e 2000 lub 2001 mia?em do czynienia z t? "niby firm? " . Kiedy? jak sami wiecie dost?p do us?ug telefonicznych czy dost?pu do internetu ?wiadczony by? przewa?nie i wy??cznie przez TPSA , pr?dko?ci dost?pu modemowego pozwala?y co jedynie na ogl?danie stron internetowych , no ale nie w tym s?k , chcia?em wam opisa? swoje perypetie z TPSA przy rezygnacji z jej us?ug.

Wszystko niby fajnie z?o?y?em odpowiednie pismo z pro?b? o zaprzestanie us?ug dost?pu do sieci TPSA i oczywi?cie us?ug? a by? to telefon wy??czono.

Min??y ok 2 miesi?ce , zagl?dam sobie do skrzynki pocztowej i ku mojemu zdziwieniu widz? jak?? kopert? od TP , otwieram i w?asnym oczom nie wie?e rachunek za telefon ( abonament ) , no ale nic my?l? sobie pomy?ka jaka? , potarga?em i wyrzuci?em bo nie przejmuje si? jakimi? ?wistkami je?eli nie maj?
racji bytu , przychodzi kolejny miesi?c i znowu rachunek mówi? nie no teraz to przegi?cie totalne , zadzwoni?em powiedzia?em co i jak ?e ja ju? dawno nie mam ?adnych us?ug w TPSA i ?e umow? rozwi?za?em. Jaka? mi?a / nie mi?a pani oznajmi?a mi ?e tak pomy?ka i kaza?a wyrzuci? ten rachunek do ?mieci.

Mija ok rok jak co dzie? odbieram listy od listonosza patrz? a tu jakie? pismo otwieram i szlak mnie trafia Firma windykacyjna "jaka? tam" prosi o zap?at?
d?ugu wobec TPSA za 2 rachunki plus odsetki itp. . Mówi? no nie teraz to ju? przegi?cie uda?em si? do najbli?szej fili TPSA po ok 2 godzinnym odsy?aniu z pokoju do pokoju w ko?cu kompletnie pu?ci?y mi nerwy , w rozmowie z jak?? kobietom zacz??em powo?ywa? si? na przepisy prawa , oraz oznajmi?em jej ?e
powiadomi? Urz?d Regulacji Telekomunikacji , Federacje konsumentów itp. instytucje , oraz wyst?pi? na drog? cywilno- prawn? z ??daniem odszkodowania , i powiadomi? prokuratur? o pope?nieniu - przest?pstwa na moj? szkod?. Nagle pani gdzie? dzwoni pó?niej gdzie? posz?a heh nie min??y do s?ownie 3 minuty jak spraw zosta?a wyja?niona w??cznie z pisemnymi przeprosinami.

A wi?c widzicie jak dzia?a?a TPSA teraz tez widz? ?e nie jest ró?owo , ja ze swojej strony dodam tylko tyle . " Ju? nigdy nie chc? mie? do czynienia z t? firm? cho?by obiecywali kokosy"

Odpowiedz do tematu