|
Podejrzanie zdradziecka MP3'ka... |
| Autor |
Wiadomość |
+Seveera
Moderator

|
Wysłany: 2006-11-15, 19:49 Podejrzanie zdradziecka MP3'ka...
|
|
|
Z serii pechów które mi si? ze sprzetem komputerowym przyda?aj? nazbyt czesto.
Dzi? 15 listopada '06 19:00
Wracam do domu ze sklepu bo lodówka pusta, ?ci?gam z szyi MP3, patrz? na wy?wietlacz i mówi? do siebie "O bateri? 3a by pod?adowa?", podchodz? do kompa wszystko gra, na hubie ludzie ?adnie ?ci?gaj?, Azer te? co? ci?gnie, gadu na chodzie OK pod??czam MP3. W pewnym momencie zachcia?o mi si? w??czy? winampa, ?eby pos?ucha? piosenki na której sko?czy?am wracaj?c do domu bo akurat by?a niez?a, a tu... zawias. Co jest grane my?le, Ctrl+Alt+Del wy??czy?am DC++ i co? drgn??o, no to my?le teraz b?dzie ok, i znowu to samo ja do poczty a tu zonk, znowu nic nie dzia?a. No dobra - my?le sobie - no to robimy restart. Komp si? w?ancza i wyskakuje czarnobia?y ekran uruchamiania awaryjnego, daje ostatni? dobr? konfiguracj? i komp dostaje czarnego ekranu, nie wida? ani pikselka, i my?l? sobie super ekran ma miesi?c a ja ju? go spi...?am. My?le bez paniki, od??cze wszystko mo?e to jednak nie ja, zeskanuje antywirem i mo?e co? si? stanie. I chwyci?am za MP3 i cudownie pojawi? si? ekran i wszystko wróci?o do normy.
I teraz pytanie: CO DO CHOLERY SI? W?A?CIWIE STA?O?
Mo?e mi to kto? po ludzku wyja?ni??
Rzeczona MP3ka to: PHILIPS GoGear 1GB |
_________________ ?ycie jest krótkie, ale u?miech to trud jednej tylko sekundy.
Zapraszam na moj? STRON? DOMOW?! |
|
|
|
|
#jankow
Active Team

|
Wysłany: 2006-11-15, 22:48
|
|
|
Dodaj jeszcze specyfikacje sprz?tu , system i rodzaj USB pod jakie to podpinasz .
Do MP3 by?y jakie? dodatkowe sterowniki ? |
_________________ { -e file [...] | -i | -s | <command> } |
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany: 2006-11-16, 22:09
|
|
|
to raczej nic nie b?dzie mia?o do rzeczy jaki sprz?t musia? by by? strasznie stary ?eby "kszaczy?" si? z USB. Domy?laj?c si? ?e wcze?niej mp3 player ?miga? poprawnie i teraz zdarzy? si? taki wypadek
Bez niczego stwierdzam ?e jest to wina :
a) zasilacza który nie by? wstanie da? kolejnego napi?cia 12V do USB --> napisz jaki masz zasilacz
b) portu USB - lubi? si? czasem spali? a pewnie pod??czy?a? do front panelu --> sprawd? na innym porcie USB czy dzia?a najlepiej tym z ty?u
c) system - dawno by? formatowany windows ? --> przywróci? ghosta lub z formatowa? komputer i przetestowa? mp3
d) aplikacji autostaruj?cej po pod??czeniu MP3 - je?li taka jest --> wy??czy? aplikacje
to moje sugestie nic innego nie powino wchodzi? w rachube |
|
|
|
|
+Seveera
Moderator

|
Wysłany: 2006-11-16, 22:30
|
|
|
Tutaj KiDMaN musz? ci przyzna?, ?e chyba trafi?e? w samo sedno. Komp jest nowy wi?c z nim nie ma raczej problemu (odpuka? w niemalowane) a co do MP3 to faktycznie pod??czy?am j? do wej?ci? z przodu komputera i w dodatku bezpo?rednio, nie u?ywaj?c za??czonego kabelka. Za?o?e si?, ?e wszystko by by?o dobrze gdyby wtedy zechcia?o mi si? ten kabelek z szuflady wyci?gn??. |
_________________ ?ycie jest krótkie, ale u?miech to trud jednej tylko sekundy.
Zapraszam na moj? STRON? DOMOW?! |
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany: 2006-11-18, 17:47
|
|
|
| dla bezpiecze?stwa sprawd? sobie jeszcze zasilacz i frontpanel - to nic nie kosztuje trwa ma?? chwileczk? a na wiele pyta? mo?e ci w przysz?o?ci odpowiedzie?, po za tym napisz co z tym mp3 czy dzia?a czy co si? z nim tam dzieje :) |
|
|
|
|
|
|