|
Monitor 19'' co kupić? |
| Autor |
Wiadomość |
starlet
|
Wysłany: 2008-06-02, 12:31 Monitor 19'' co kupić?
|
|
|
Mam takie pytanie. Potrzebuję zakupić nowy monitor. Myślę nad 19'', LCD. Zastanawiam się nad tymi modelami:
Monitor LG Flatron L1900E
Monitor Samsung SM 920N
Co o nich sądzicie? Nie mam doświadczenia w wybieraniu monitorów. Nigdy się tym nie zajmowałam. Czytałam jedynie co inni polecali i porady przy wyborze, ale chciałabym jakieś praktyczne wskazówki.
Dzięki |
|
|
|
|
@KiDMaN
Administrator

|
Wysłany: 2008-06-02, 16:04
|
|
|
moim zdaniem nie masz cię co zastanawiać. LG i tylko LG
Zobacz na czas reakcji matrycy im niżej tym lepiej lg ma 2x mniej
Zobacz też na kontrast im wiekszy tym lepszy, lg ma 2000:1 a samsung 700:1 porazka.
Ja w domu mam LG a w pracy Samsunga ... na samsungu czasem nie widze cieni na stronach i wszytskich kolorów.
Drugą sprawą jest to że LG daje ci potrójna gwarancje
1) Ogołna gwarancja na monitor
2) Gwarancja dor to dor , zepsuje ci sie monitor, zamawiasz kuriera do domu, kurier zabiera i za jakis czas przyjezdza z naprawionym albo nowym a ty nic nie placisz.
3) i najważniejsza .. Gwarancja na każdy wypalony pixel i sub pixel, jeśli taki zdarzy ci się podczas okresu gwarancji , lg zwroci ci nowy monitor. Inne firmy samsung bodajrze tez poduszcza 3 wypalone pixele i 9 subpixeli bez wymiany na nowy.
Ten samsung wyglada prawie jak moj z pracy... jeśli już chcesz koniecznie samsunga to nie bierz tego ... |
_________________ Grzegorz Kaim
Specjalista ds. Kreacji Stron WWW
|
|
|
|
|
@paku2005
Administrator

|
Wysłany: 2008-06-14, 22:12
|
|
|
| Jak bardzo chcesz samsunga to bierz 932b o wiele lepszy wybor niz ten co podalas link do niego czas reakcji 5 ms sam mam ten monitor i jestem w sumie z niego zadowolony. |
_________________ Proc: ??? Mobo: Asus P5N32-E SLI 1404 Ram: ??? Grafa: ??? Dysk: ??? |
|
|
|
|
|
|