Forum Dyskusyjne - Black Team

Strona Główna
Grupy
Szukaj

Zmiany stołków

Nastąpiła zmiana uprawnień dla dwóch administratorów, niestety zdegradowałem ich do moda z powodu braku zainteresowania forum. Paku2005. Teraz twoja szansa.

Dlaczego warto się  Zarejestrować  na naszym Forum ?

Rejestrując konto na Forum Black Team otrzymujesz min:
- Możliwość edycji własnych wiadomości na Forum - Pełny dostęp do shoutbox'a
- Dostęp do prywatnego Albumu zdjęć- Alias pocztowy twojaksywka[@]team.org.pl ( Ilość ograniczona)
- Możliwość udziału w konkursach i ankietach
Przejdź do formularza rejestracyjnego

Poprzedni temat :: Następny temat
Jak uchroni? si? przed wirusami?
Autor Wiadomość
#glencu
Active Team

Wysłany: 2006-10-18, 22:38   Jak uchronić się przed wirusami?

Jak waszym zdaniem najlepiej uchronić się przed wirusami?Jakich programów antywirusowych używać, jakich firewalli?Ja używam Anty viren Kit'a oraz Ad-Aware, jak narazie niemam problemów z wirusami, czasem przeskanuje dysk Ad-awarem i jest Ok.

#jankow
Active Team

Wysłany: 2006-10-19, 10:34   

Ja jestem w tej dziedzinie zwolennikiem darmowych rozwiązań bo nie opłaca się wydawać pieniędzy na coś co możemy mieć za darmo i to często w lepszym wydaniu

Używam
Avast - od zawsze
plus Peer Guardian blokujący wszystkie niepożądane próby ataku typu Spyware , trojan oraz zapobiegający szpiegowaniu przez różne instytucje czy firmy.

@Lu
Administrator

Wysłany: 2006-10-19, 19:46   

ja popieram @Jankowa. Tylko że samiast peer guardiana używam Ad-Aware w wersji SE i Zone Labs

@paku2005
Administrator

Wysłany: 2006-10-20, 16:59   

Jankow - Tez Uzywam Avasta i jakos nigdy mnie nie zawiodl. Firewalla wogole nie uzywam
Do Kasowania Syfu typu Spyware Sluzy Mi SpySweeper, Adware i SpyBot

KiDMaN
Gość
Wysłany: 2006-10-23, 22:02   

ja znow polecam dobrze skonfigurowana wewnetrzna siec za firewallem + program antyvirusowy

taka wewnetrzna siec wbrew pozorom ma swooje dobre strony, bo pewnie kazdy pomysli ze wew. to ze cale p2p wolniej pracuje i sie zle zasysa. patrzac jednak na to z perspektywy bezpieczenstwa jest o wiele lepsza niz zew. Nie kazdy jednak posiada taka siec, a dziadostwa w sieci jest duzo. Program antyvirusowy jest niezbedny wazne zeby byl skuteczny i nie opciazal naszego systemu. Podane wyzej programy napewno sa znakomitymi rozwiazaniami i polecam je oczywiscie. Ja sam uzywam nod32 od b. dawna
Druga sprawa to zaangazowanie samego uzytkownika w to jak dba o bezpieczenstwo, bo jesli ktos naprawde chce to zadna sciagan ogniowa czy anty vir nie urchoni nas od virusow/trojanow/itp. Przykladowo moge podac ze mam kilku znajmomych ktorzy nie kozystaja z rzadnych programow "leczących" i jakos nie narzekaja.
Myśle ze zdrowe i rozsadne podejscie do tego co sie robi na komputerze tez ma jakies znaczenie

Na zakonczenie moge napisac ze fajna sprawa jest norton ghost lub podobne programy robiace kopie systemu, takie rozwiazanie jest naprawde fajne i daje nam duza oszczednisc czasu jesli juz nasz komputer nostanie czyms "zakazony"

pozdrawiam

#jankow
Active Team

Wysłany: 2006-10-23, 23:17   

KiDMaN
I tutaj się z tobą zgodzę w 100% bo nawet najlepiej zabezpieczony komputer nie jest nigdy bezpieczny , gdy osoba go używająca nie myśli co robi .

Widziałem juz wiele komputerów w których po mimo zainstalowanych dobrych zabezpieczeń była cała masa wirusów o Trojanach i innych paskudztwach nie wspominając , ludzie po prostu myślą że jak korzystają z Internetu oglądając różne strony przeważnie z niby darmową erotyką , są w pełni bezpieczni bo mają jakiś tam program na który wydali kupe kasy . Totalna bzdura nie spotkałem się jeszcze z
takim programem który wykrywa infekcje w 100% . No ale sam wiesz z doświadczenia tłumacz ludziom a oni za kilka dni i tak będą robić swoje.

#Urban Horn
Active Team

Wysłany: 2006-12-02, 21:58   

Uzywam Avasta i Ad-Aware. Avast jest darmowy i naprawdę super. Nie mam znim problemów. Jest po Pl i dobrze się konfiguruje. Do tego po rejestracji ma się dostęp do pomocy fachowców. nie raz uchronil mnie od problemów. Jeśli chodzi o firewall to Kerio. Świetny i intuicyjny. Polecam

Odpowiedz do tematu