Forum Dyskusyjne - Black Team

Strona Główna
Grupy
Szukaj

Zmiany stołków

Nastąpiła zmiana uprawnień dla dwóch administratorów, niestety zdegradowałem ich do moda z powodu braku zainteresowania forum. Paku2005. Teraz twoja szansa.

Dlaczego warto się  Zarejestrować  na naszym Forum ?

Rejestrując konto na Forum Black Team otrzymujesz min:
- Możliwość edycji własnych wiadomości na Forum - Pełny dostęp do shoutbox'a
- Dostęp do prywatnego Albumu zdjęć- Alias pocztowy twojaksywka[@]team.org.pl ( Ilość ograniczona)
- Możliwość udziału w konkursach i ankietach
Przejdź do formularza rejestracyjnego

Poprzedni temat :: Następny temat
Co kupi?? - Karta do 400z? pod AGP
Autor Wiadomość
+Quisto
Moderator

Wysłany: 2006-12-15, 14:49   Co kupić? - Karta do 400zł pod AGP

Mam obecnie sprzęt a64 3000+, 512Kingston i dysk 160 barracuda 7200.7 i płytę gigabyte k8ns s754. ale najlepsze jest to, że razem z tym mam gf2

Chce tego złoma wymienić (chociaż dopiero carbon mi tu nie chodzi tzn zamiast liter są prostokąciki i wogóle tekstur nie wczytuje).

Interesuje mnie karta z cichym chłodzeniem, dobrą szyną, pamięcią i prockiem.
Cena: najlepiej 300-400.

Myślę na radkiem x800gto, geforcem 7600gs itp. co byście doradzili?

#Urban Horn
Active Team

Wysłany: 2006-12-15, 19:31   

jesli chcesz dobra karte za nieduze pieniadze to jedynie na szynie PCI Expres. Nic innego nie wchodzi w gre bo AGP to przezytek i strata predkosci. Niedlugo przestana robic plyty z AGP. Ale niestety widze ze masz AGP wiec lipa. Ja mialem ten sam problem i wymienilem all. Zamiast karty graf kupilem Nowy procek ten co ty i plyte K8 Triton z PCIE. Jesli nie masz kasy i musisz kupic APG(naprawde strata kasy) to zastanow sie nad wydajniejsza karta. Moze GeForce 6600GT?? Karta bardzo dobra a cena tez spadla ostatnio.
Lub poszukaj na aukcjach. Mozna tanio i dzilalajacy sprzet kupuic np Radeon 9500
Ostatnio zmieniony przez Urban Horn 2006-12-16, 12:43, w całości zmieniany 1 raz  

Gość

Wysłany: 2006-12-16, 11:33   

Chyba nie wiesz co mówisz z radeonem 9500 .. przecież to archaiczna karta, nawet nie posiada wsparcia dla Pixer Shader 3.0 nie wspomnę o innych bajerach które obecne gry wykorzystują w szczególności nfs mw i carbon b. możliwe ze na większych rozdzielczościach też by były rozjechane textury.

2 sprawa, Kart graficznych na agp nie przestana produkować do końca 2007 roku czyli na rynku do końca 2008 na pewno będą dlatego że firma intel nadal wspiera swoje chipsety które wykorzystują AGP, chcąc nie chcąc Nvidia która chciała zrezygnować z AGP będzie musiała nadal wspierać swoje produkty żeby nie stracić udziału w rynku.

3 sprawa Quisto za 300 , 400 zł nie kupi nowego proca płyty i grafiki i pewnie też ramu bo by się już przesiadł na AM2 bo AMD przestało wspierać s939

6) 7600GS jest słabsze niż 6600GT , polecam grafike MSI 6600GT dlatego że jest wykonana z bardzo trwałych części jest bardzo cichutka , posiada VIVO i była jedna z tańszych wśród 6600gt. Jak patrze po allegro to tej karty nie widze wieć jeśli ty też nie znajdziesz to drugą godna polecenia jest :
Galaxy G-Force 6600GT Ultimate Edi. z wen. Zalmana , bardzo wydajna cicha to oczywiste bo went jedenej z najlepszych firm, taktowanie zegarów również bardzo wysokie, ja na tych kartach grałem w mw na full detalach bez żadnego zaciachu ( carbona jeszcze nie było )

Jeśli chodzi o radeony to ja nie lubię tej firmy wiec nic ci nie pomogę no ale na pewno nie kupuj nic z seri 9xxx

tyle odemnie

#Urban Horn
Active Team

Wysłany: 2006-12-16, 12:43   

Masz racje w jednym Kidek. Pojebalo im sie z radkami :-/ :-? ale co do kasy to pisalem ze lepiej dolozyc i zmienic plyte na PCIE. Rozwiazanie przyszlosciowe. Ale jesli nie ma kasy to cos na aukcjach. Uparlbym sie na GF6600GT bo sprzet niezly

Gość

Wysłany: 2006-12-16, 13:06   

przyszłościowe tak ale na platformę AM2 albo na soc. F bo amd planuje wypuścić nowe soc. tylko wtedy trzeba zmieniać wszystko prócz dysku twardego.
jedynie 7800 jest lepsze od 6600gt na agp wiec to najlepszy zakup.

Tubis

Wysłany: 2006-12-16, 14:19   

No cóż nie wypada mi się nie zgodzić i nie polecić 6600 GT. A tak przy okazji chciałem się dowiedzieć coś o karcie X1600 PRO na pciexpress. Bo kumpel chciał kupić kartę w przedziale mniej więcej 350-450 zł. I kupił właśnie tą, jeszcze nie wiem dlaczego, bo polecałem mu zupełnie inną kartę

+Quisto
Moderator

Wysłany: 2006-12-16, 17:19   

Tubis napisał/a:
bo polecałem

bo dlatego że ponieważ może tak lubi :evil:

a tak serio: czy 7600gs galaxy nie wymiata w tym wypadku?? i czy na 6600gt jest szansa żeby carbon poszedł mi (prawie) na fulla?

GruchA

Wysłany: 2006-12-16, 18:03   

Chłopie kupuj 7600GS od Galaxy, wiesz jak to się kręci ?? Ma 12 potoków a 6600GT tylko 8.

#glencu
Active Team

Wysłany: 2006-12-16, 23:25   

Ja sie zbytnio na sprzęcie nieznma, kiedyś w tym siedziałem to mogłem coś powiedzieć.Ja od niedawna mam Radeona 9600 PRO i narazie nie narzekam, Carbon mi myka dobrze, no może na najwyżyszch ustawieniach grafiki się troszeczke tnie, ale daje rady :mrgreen:

Gość

Wysłany: 2006-12-17, 23:44   

te karty galaxy maja wyżyłowane strasznie takty zegara dlatego miedzy innymi chłodzenie zelmana jest wpięte. mimo wszystko 6600gt na standardzie i tak ma mocniejszy takt zegara. Plus tego msi 6600gt ma jeszcze VIVO a na pewno będzie tańsza niż 7600gs

Odpowiedz do tematu