|
Twoja muzyka, czyli gusta i guściki |
| Autor |
Wiadomość |
@Lu
Administrator

|
Wysłany: 2006-10-15, 08:09 Twoja muzyka, czyli gusta i guściki
|
|
|
| Mamy już temat o samochodach to pora ruszyć muzykę. Chciałem się zapytać o wasze ulubione zespoły, gatunki. Ciekawe czy od naszego ostatniego spotkania coś się zmieniło? :P |
| Ostatnio zmieniony przez Quisto 2007-07-30, 14:15, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
#jankow
Active Team

|
Wysłany: 2006-10-15, 09:28
|
|
|
| U mnie jak zawsze rock i heavy metal , przeważnie słucham klasyki w tych gatunkach lecz ostatnio odbiegam od standardów wybierając np wspaniale Bullet For My Valentine - The Poison czy dość słabo (albo mnie się tak wydaje) znane Finger Eleven. |
|
|
|
|
#glencu
Active Team

|
Wysłany: 2006-10-15, 09:52
|
|
|
| No ja przważnie słucham muzyki elektronicznej (hardstyle) no i HH, a tak pozatym to lubie posłuchać popwych kawałków i takich sobie chiciorów :) |
|
|
|
|
+Quisto
Moderator

|
Wysłany: 2006-10-15, 13:08
|
|
|
| jankow napisał/a: | | i heavy metal |
dżizes ;P
ogólnie lubie to co leci na rmf'ie ;P |
|
|
#jankow
Active Team

|
Wysłany: 2006-10-15, 13:40
|
|
|
| Quisto napisał/a: | | dżizes ;P |
Dlaczego a co było pierwsze heavy metal czy np polski hip-hop ( nie obrażając nikogo ) ?
Ja się wychowałem na tej muzyce takie legendy jak Black Sabbath czy Iron Maiden przeszły do historii muzyki i powiem tak są to przeważnie wirtuozi gitary i muzycznego majstersztyku , a teraz co każdy dzieciak może na kompie muzykę sklecić nie znając ani jednej nuty a nie wspomnę już o grze na jakimś instrumencie np gitara . |
_________________ { -e file [...] | -i | -s | <command> } |
|
|
|
|
+Quisto
Moderator

|
Wysłany: 2006-10-15, 14:40
|
|
|
| jankow napisał/a: | | Iron Maiden |
to akurat jest spoko, ale mnie sie heavy metal kojarzy z samym BUUUM, BRZSZDĘK, BSZŻDĄK itpitd |
|
|
#jankow
Active Team

|
Wysłany: 2006-10-15, 14:51
|
|
|
To źle ci się kojarzy zobacz Historia Heavy Metal'u Wikipedia
Może pomyliłeś sobie heavy metal z death metal lub inna odmianą tego gatunku muzycznego. |
|
|
|
|
@Lu
Administrator

|
Wysłany: 2006-10-15, 16:59
|
|
|
| Cytat: | | każdy dzieciak może na kompie muzykę sklecić nie znając ani jednej nuty a nie wspomnę już o grze na jakimś instrumencie np gitara |
no niestety z tym muszę się zgodzić. Kiedyś myślałem podobnie jak Quisto, do czasu aż sam usłyszałem conieco. A wiecie jaki był pierwszy utwór który usłyszałem? "Iron Maiden - Fear Of The Dark" :D do dzisiaj pamiętam!! |
|
|
+Quisto
Moderator

|
Wysłany: 2006-10-15, 17:47
|
|
|
| Lu napisał/a: | | . Kiedyś myślałem podobnie jak Quisto |
tzn ja teraz źle myśle ;P ?
a tak serio, to nie mam nic przeciw, ale mój stereotyp wygląda jak wygląda, i nie śpieszy mi się z jego zmianą |
| Ostatnio zmieniony przez Quisto 2007-07-30, 14:19, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
@Lu
Administrator

|
Wysłany: 2006-10-15, 18:06
|
|
|
ja tylko stwierdzam, że heavy metal jest gatunkiem bardzo ciekawym i jakby to powiedzieć hmmm może alternatywnym do tego co podają Ci mass media i świat.
Mówiąc wprost też kiedyś uważałem metal za zwykłe "BUUUM, BRZSZDĘK, BSZŻDĄK" aż do czasu jak spostrzegłem, że jeśli się wo to wsłuchać to to całkiem fajnie brzmi. |
|
|
@paku2005
Administrator

|
Wysłany: 2006-10-15, 23:25
|
|
|
| Cytat: | | Ciekawe czy od naszego ostatniego spotkania coś się zmieniło? :P |
U Mnie to nic sie nie zmienilo - nadal slucham muze techno dance ale czasami slucham z radia eski |
_________________ Proc: ??? Mobo: Asus P5N32-E SLI 1404 Ram: ??? Grafa: ??? Dysk: ??? |
|
|
|
|
Spark
|
Wysłany: 2006-11-08, 02:33
|
|
|
Ja słucham raczej cieżkiej muzyki a kapele które preferuję to Korn, Slipknot, SOAD, RHCP i wiele innych.
Nie zamykam się na jeden jedyny rodzaj muzyki czasem(rzadko bo rzadko ale zawsze )lubię posłuchać czegoś całkiem innego. |
_________________ Panie, chcia?abym ?eby? zes?a? na mnie taki deszcz...taki szalony,w?ciek?y ogromny deszcz...który zmy?by ze mnie wszystkie wyrzuty sumienia... |
|
|
|
|
#Weronika
Active Team

|
Wysłany: 2006-11-08, 20:57
|
|
|
jestem otwarta na wszelkiego rodzaju muzyke, dlatego wlaczam sobie rozne rzeczy: metal, muzyke filmowa, utwory instrumentalne, raegge... w zaleznosci od nastroju siegam tez po techniawke czy dance, ale to raczej z okazji imprez ale konkretyzujac:
1)Therion, System Of A Down, Rhapsody Of Fire, Iced Earth, Sonata Arctica, Guano Apes, Halloween
2)Dj Tiesto
3)muzyka alternatywna, głownie w klimacie radiowej Trojki, np The Music
4)Vanessa Mae, Apocaliptica, Nigel Kennedy
5)soundtracki - "requiem for a dream", "gladiator", "upiór w operze"
6) no i oczywiscie latwo wpadajace w ucho i przyjemne kawalki popowe... |
_________________ Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz, wcale nie musisz im wierzyć! |
| Ostatnio zmieniony przez Weronika 2006-12-06, 11:14, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
+agniecha_a
Moderator

|
Wysłany: 2006-11-09, 16:08
|
|
|
ja slucham wszystkiego oprocz hip-hopu i techna... no moze by sie cos jeszcze znalazlo ale te dwa to z gory sa u mnie przegrane... rowniez nie chce nikogo obrazic wyrazam tylko swoja opinie |
|
|
|
|
Monika
Gość
|
Wysłany: 2006-11-11, 11:36
|
|
|
|