|
Twój ulubiony Drink / Alkohol |
| Autor |
Wiadomość |
#jankow
Active Team

|
Wysłany: 2006-12-04, 20:08 Twój ulubiony Drink / Alkohol
|
|
|
Nie chcę tutaj broń boże naruszać ustawy o wychowaniu w trzeźwośći , wiec temat przeznaczony dla osób pełnoletnich.
Prawie Każdy z nas cos pija czy to przy okazjach , przyjęciach itp . Moje pytanie jest następujące co pijecie najczęściej .
Ja jestem wielkim fanatykiem whiskey , najbardziej lubię
jacka daniel'sa oraz tullamore dew , pijam również inne gatunki ,
oczywiście nie gardzę np piwkiem ale musi być dobre heineken czy np carlsberg. |
_________________ { -e file [...] | -i | -s | <command> } |
|
|
|
|
+Seveera
Moderator

|
Wysłany: 2006-12-04, 22:24
|
|
|
Ja może takiego podniebienia jak jankow nie mam ale też lubię specyficzny alkohol, którym jest hiszpańska MALAGA.
Trochę historii dla dociekliwych:
Malaga - wino hiszpańskie, początkowo produkowane tylko w rejonie Malaga. Dziś wytwarza się je także na wschodnim wybrzeżu Hiszpanii. Jako młode wino ma słomkowy kolor, jako stare - staje się ciemnobrązowe. Słowo color umieszczone na etykiecie oznacza, że wino jest słodkie, sec oznacza wino wytrawne. Malaga zawiera około 17% obj. alkoholu. Najczęściej podawana jest po posiłkach jako napój ułatwiający trawienie.
Uwielbiam to wino w dojrzałej formie i super słodkie Jak ktoś zechce wypróbować, szukajcie w dobrych sklepach, Malaga z białą etykietą i 3 muczaczos o imieniu Sanchez
Z przyziemnych trunków oczywiście nie pogardzę piwkiem, wybredna nie jestem i Leszek mi wystarcza. Wódka - owszem ale tylko robiona na zamówienie w Miliczu po innych nie czuję się najlepiej |
_________________ Życie jest krótkie, ale uśmiech to trud jednej tylko sekundy.
Zapraszam na moją STRONĘ DOMOWĄ! |
|
|
|
|
#jankow
Active Team

|
Wysłany: 2006-12-04, 23:01
|
|
|
| Seveera napisał/a: | | Ja może takiego podniebienia jak jankow nie mam ale też lubię specyficzny alkohol |
To mnie rozwaliło heh sev ja po prostu lubię whiskey a znam dużo osób które jej nienawidzą i wyzywają jak można pić te perfumy heh . Więc no wiesz z podniebieniem to to mało z lekka ma wspólnego. |
_________________ { -e file [...] | -i | -s | <command> } |
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany: 2006-12-05, 00:41
|
|
|
| Ja znów lubię czystą :) ale importowana Finlandię cytrynową . Win nie pijam ani siarczanów ani wytrawnych czy tych drogich. Piwko to lech zielony ewentualnie tyskie żywiec warka - według kolejności. |
|
|
|
|
+agniecha_a
Moderator

|
Wysłany: 2006-12-05, 16:27
|
|
|
Co do whisky to ja tego akurat nie lubie no ale kazdy ma swoje ulubione drinki
Z piwek to najczęściej pijam Żywca ( w końcu jestem mieszkanką okolic miasta Żywiec ) Heinekenem też nie pogardzę a co do wódki to od 15 sierpnia jej nie piję bo mam złe wspomnienia które skończyły się tragicznie... Tak to piłam bollsa. Powiem również że drinki są nie takie złe ale zależy kto je robi Po prostu nie każdy ma dar robienia drinków
Jeszcze smakuje mi wino robione przez mojego brata Nie ma to jak swojskie winko |
|
|
|
|
Mycha
|
Wysłany: 2006-12-13, 18:38
|
|
|
Mmmmm.... whisky pychaaa!!!
Glefidich czy jakos tak albo Famous Grousse... pychotka i lodzik... i cytrynka... i.....
eee cieżko na drugi dzień.
Poza tym drinki na sokach ale tych true... wyciskanych własną rączką.
:) |
|
|
|
|
#Urban Horn
Active Team

|
Wysłany: 2006-12-14, 09:34
|
|
|
| Z wodeczek jedynie smakowe bo raz sie tak zajechalem czysta ze mam wstret do dzisiaj(juz kilka lat) wiec Finlandia albo Polska Wisniowa ew jakas inna w miae dobra. Jes jeszcze Becherovka i Absynt (niebieski 70%). A najlepszy likier to taki 2skladnikowy bialo-brazowy. NIesamowicie dobry i ciezko dostepny w polsce ale nazwy nie pamietam. Poza tym piweczka all (najlepiej Lager)oprocz warki i tych ponizej 2zl. |
_________________ Jedyne co cz?owiek musi, to umrze?.
 |
|
|
|
|
#Weronika
Active Team

|
Wysłany: 2006-12-18, 00:48
|
|
|
szczerze, to alkohol mi nie smakuje, co wcale mi nie przeszkadza w tym, by go pic zreszta mozecie sie domyslac, co to sie wyprawia w akadamikach... tu to czasem niewazne co, grunt, zeby bylo, nawet pite z solniczki, gdy kielon przepadnie!... ale gby chodzi o babskie pogaduchy to serwujemy sobie cic cina z cola, malo to wyszukane, wiem, ale chodzi o to zeby sie wprawic w dobry humorek a to dziala, wiec wystarczy... |
_________________ Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz, wcale nie musisz im wierzyć! |
|
|
|
|
rouge
|
Wysłany: 2008-04-23, 17:51
|
|
|
| Osobiście to ja nie pijam już wódki ani drinków - chyba że to jest bardzo ważna okazją - slub bliskiego mi kolegi itp , a tak wolę piwo - mam uraz do wódki - z czasów młodzieńczych ....... |
_________________ 1 minuta śmiechu, to 5 minut życia
Na zawsze Unia Leszno
 |
|
|
|
|
+agniecha_a
Moderator

|
Wysłany: 2008-04-23, 20:22
|
|
|
hehe nie tylko ty ;) ale ja juz alkoholu teraz wogole nie pije bo mam malutkiego bobaska i bron boze zebym sie opila ( ostatnio wzielam lyka piwa od mojego mezczyzny i mi wglowie szumialo rpzez 10 mnut ) |
|
|
|
|
rouge
|
Wysłany: 2008-04-24, 15:20
|
|
|
| ja tylko piwko piję - i mi jedno duże piwko wystarczy a jak chce by mi szumiało to 2-3 i więcej piję , ja do wódki mam wstręt |
_________________ 1 minuta śmiechu, to 5 minut życia
Na zawsze Unia Leszno
 |
|
|
|
|
easyrider
|
Wysłany: 2008-09-02, 06:41
|
|
|
Uwielbiam pepsi z rumem. W oryginale to się nazywa "Cuba Libre". Trzeba dodać do coli rum Havana Club (drogi) i limonkę. Ja pijam z Tuziemskim |
_________________ Sylwester noclegi w Krakowie |
|
|
|
|
@KiDMaN
Administrator

|
Wysłany: 2008-09-02, 23:10
|
|
|
ostatnio poexperymentowałem w barze [z konta troche $ ubyło] i bardzo mi zasmakowal drink
finlandia zurawiniowa z sokiem z granata
prucz tego polecam malubi z pepsi :) |
_________________ Grzegorz Kaim
Specjalista ds. Kreacji Stron WWW
|
|
|
|
|
|
|