|
Twój ulubiony Drink / Alkohol |
| Autor |
Wiadomość |
#jankow
Active Team

|
Wysłany: 2006-12-04, 20:08 Twój ulubiony Drink / Alkohol
|
|
|
Nie chc? tutaj bro? bo?e narusza? ustawy o wychowaniu w trze?wo??i , wiec temat przeznaczony dla osób pe?noletnich.
Prawie Ka?dy z nas cos pija czy to przy okazjach , przyj?ciach itp . Moje pytanie jest nast?puj?ce co pijecie najcz??ciej .
Ja jestem wielkim fanatykiem whiskey , najbardziej lubi?
jacka daniel'sa oraz tullamore dew , pijam równie? inne gatunki ,
oczywi?cie nie gardz? np piwkiem ale musi by? dobre heineken czy np carlsberg. |
_________________ { -e file [...] | -i | -s | <command> } |
|
|
|
|
+Seveera
Moderator

|
Wysłany: 2006-12-04, 22:24
|
|
|
Ja mo?e takiego podniebienia jak jankow nie mam ale te? lubi? specyficzny alkohol, którym jest hiszpa?ska MALAGA.
Troch? historii dla dociekliwych:
Malaga - wino hiszpa?skie, pocz?tkowo produkowane tylko w rejonie Malaga. Dzi? wytwarza si? je tak?e na wschodnim wybrze?u Hiszpanii. Jako m?ode wino ma s?omkowy kolor, jako stare - staje si? ciemnobr?zowe. S?owo color umieszczone na etykiecie oznacza, ?e wino jest s?odkie, sec oznacza wino wytrawne. Malaga zawiera oko?o 17% obj. alkoholu. Najcz??ciej podawana jest po posi?kach jako napój u?atwiaj?cy trawienie.
Uwielbiam to wino w dojrza?ej formie i super s?odkie Jak kto? zechce wypróbowa?, szukajcie w dobrych sklepach, Malaga z bia?? etykiet? i 3 muczaczos o imieniu Sanchez
Z przyziemnych trunków oczywi?cie nie pogardz? piwkiem, wybredna nie jestem i Leszek mi wystarcza. Wódka - owszem ale tylko robiona na zamówienie w Miliczu po innych nie czuj? si? najlepiej |
_________________ ?ycie jest krótkie, ale u?miech to trud jednej tylko sekundy.
Zapraszam na moj? STRON? DOMOW?! |
|
|
|
|
#jankow
Active Team

|
Wysłany: 2006-12-04, 23:01
|
|
|
| Seveera napisał/a: | | Ja mo?e takiego podniebienia jak jankow nie mam ale te? lubi? specyficzny alkohol |
To mnie rozwali?o heh sev ja po prostu lubi? whiskey a znam du?o osób które jej nienawidz? i wyzywaj? jak mo?na pi? te perfumy heh . Wi?c no wiesz z podniebieniem to to ma?o z lekka ma wspólnego. |
_________________ { -e file [...] | -i | -s | <command> } |
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany: 2006-12-05, 00:41
|
|
|
| Ja znów lubi? czyst? :) ale importowana Finlandi? cytrynow? . Win nie pijam ani siarczanów ani wytrawnych czy tych drogich. Piwko to lech zielony ewentualnie tyskie ?ywiec warka - wed?ug kolejno?ci. |
|
|
|
|
+agniecha_a
Moderator

|
Wysłany: 2006-12-05, 16:27
|
|
|
Co do whisky to ja tego akurat nie lubie no ale kazdy ma swoje ulubione drinki
Z piwek to najcz??ciej pijam ?ywca ( w ko?cu jestem mieszkank? okolic miasta ?ywiec ) Heinekenem te? nie pogardz? a co do wódki to od 15 sierpnia jej nie pij? bo mam z?e wspomnienia które sko?czy?y si? tragicznie... Tak to pi?am bollsa. Powiem równie? ?e drinki s? nie takie z?e ale zale?y kto je robi Po prostu nie ka?dy ma dar robienia drinków
Jeszcze smakuje mi wino robione przez mojego brata Nie ma to jak swojskie winko |
|
|
|
|
Mycha
|
Wysłany: 2006-12-13, 18:38
|
|
|
Mmmmm.... whisky pychaaa!!!
Glefidich czy jakos tak albo Famous Grousse... pychotka i lodzik... i cytrynka... i.....
eee cie?ko na drugi dzie?.
Poza tym drinki na sokach ale tych true... wyciskanych w?asn? r?czk?.
:) |
|
|
|
|
#Urban Horn
Active Team

|
Wysłany: 2006-12-14, 09:34
|
|
|
| Z wodeczek jedynie smakowe bo raz sie tak zajechalem czysta ze mam wstret do dzisiaj(juz kilka lat) wiec Finlandia albo Polska Wisniowa ew jakas inna w miae dobra. Jes jeszcze Becherovka i Absynt (niebieski 70%). A najlepszy likier to taki 2skladnikowy bialo-brazowy. NIesamowicie dobry i ciezko dostepny w polsce ale nazwy nie pamietam. Poza tym piweczka all (najlepiej Lager)oprocz warki i tych ponizej 2zl. |
_________________ Jedyne co cz?owiek musi, to umrze?.
 |
|
|
|
|
#Weronika
Active Team

|
Wysłany: 2006-12-18, 00:48
|
|
|
szczerze, to alkohol mi nie smakuje, co wcale mi nie przeszkadza w tym, by go pic zreszta mozecie sie domyslac, co to sie wyprawia w akadamikach... tu to czasem niewazne co, grunt, zeby bylo, nawet pite z solniczki, gdy kielon przepadnie!... ale gby chodzi o babskie pogaduchy to serwujemy sobie cic cina z cola, malo to wyszukane, wiem, ale chodzi o to zeby sie wprawic w dobry humorek a to dziala, wiec wystarczy... |
_________________ Ludzie twierdz?, ?e Ziemia jest okr?g?a. Ale jak nie chcesz, wcale nie musisz im wierzy?! |
|
|
|
|
rouge
|
Wysłany: 2008-04-23, 18:51
|
|
|
| Osobi?cie to ja nie pijam ju? wódki ani drinków - chyba ?e to jest bardzo wa?na okazj? - slub bliskiego mi kolegi itp , a tak wol? piwo - mam uraz do wódki - z czasów m?odzie?czych ....... |
_________________ 1 minuta ?miechu, to 5 minut ?ycia
Na zawsze Unia Leszno
 |
|
|
|
|
+agniecha_a
Moderator

|
Wysłany: 2008-04-23, 21:22
|
|
|
hehe nie tylko ty ;) ale ja juz alkoholu teraz wogole nie pije bo mam malutkiego bobaska i bron boze zebym sie opila ( ostatnio wzielam lyka piwa od mojego mezczyzny i mi wglowie szumialo rpzez 10 mnut ) |
|
|
|
|
rouge
|
Wysłany: 2008-04-24, 16:20
|
|
|
| ja tylko piwko pij? - i mi jedno du?e piwko wystarczy a jak chce by mi szumia?o to 2-3 i wi?cej pij? , ja do wódki mam wstr?t |
_________________ 1 minuta ?miechu, to 5 minut ?ycia
Na zawsze Unia Leszno
 |
|
|
|
|
easyrider
|
Wysłany: 2008-09-02, 07:41
|
|
|
Uwielbiam pepsi z rumem. W oryginale to si? nazywa "Cuba Libre". Trzeba doda? do coli rum Havana Club (drogi) i limonk?. Ja pijam z Tuziemskim |
_________________ Sylwester noclegi w Krakowie |
|
|
|
|
@KiDMaN
Administrator

|
Wysłany: 2008-09-03, 00:10
|
|
|
ostatnio poexperymentowa?em w barze [z konta troche $ uby?o] i bardzo mi zasmakowal drink
finlandia zurawiniowa z sokiem z granata
prucz tego polecam malubi z pepsi :) |
_________________ Grzegorz Kaim
Specjalista ds. Kreacji Stron WWW
|
|
|
|
|
@Svirus
Administrator

|