Forum Dyskusyjne - Black Team

Strona Główna
Grupy
Szukaj

Przekazanie forum

Przeka?e administracje forum w dobre r?ce. O szczego?y prosz? pisa? na maila kidman[at]kidman.pl

Dlaczego warto się  Zarejestrować  na naszym Forum ?

Rejestrując konto na Forum Black Team otrzymujesz min:
- Możliwość edycji własnych wiadomości na Forum - Pełny dostęp do shoutbox'a
- Dostęp do prywatnego Albumu zdjęć- Alias pocztowy twojaksywka[@]team.org.pl ( Ilość ograniczona)
- Możliwość udziału w konkursach i ankietach
Przejdź do formularza rejestracyjnego

Poprzedni temat :: Następny temat
Aborcja czy sierociniec...
Autor Wiadomość
paulinka2411

Wysłany: 2008-06-01, 23:19   Aborcja czy sierociniec...

Witam wszystkie Panie, zaczne od troszke dra?liwszego tematu,jak s?dzicie co powinna zrobic kobieta nie chc?ca swojego dziecka, urodzi? je i odda? do domu dziecka czy poddac sie tzw. skrobance? Ch?tnie wys?ucha Waszych opnij, zapraszam

+agniecha_a
Moderator

Wysłany: 2008-06-02, 09:25   

ja nigdy w zyciu nie zrobila tzw skrobanki jakbym nie hciala dziecka to bym je urodzila (ale zanim przyjdzie na swiat znalazlabym rodzine zastepcza dla niego/ niej )

paulinka2411

Wysłany: 2008-06-02, 10:00   

S?usznie,ale pamietaj ze nie zawsze sie tak da ni co wtedy?

+agniecha_a
Moderator

Wysłany: 2008-06-02, 12:29   

wiesz akurat ja mam dziecko i sobie bez neigo swiata nie wyobrazam ;) a rodzine zastepcza znalezc nie jest tak trudno ;) znam duzo osob ktore by chcialy dzieci a ich miec nie moga :( no ale jednak gdyby sie taka rodzina nei znalazla to bym dala do domu dziecka albo inne miejsce znazla mu/ jej bo skrobanka to jakby na to nei patrzec to jest zabojstwo

starlet

Wysłany: 2008-06-02, 13:21   

Raz. ?e nie odda?abym dziecka nawet je?li by?oby mi trudno, ci??ko itp. Wiem, ?e du?o osób by mi pomog?o, ale wiem, ?e nie ka?da ma tak dobrze...

Skrobanka - nigdy. Wyrzuty sumienia do ko?ca ?ycia, dla mnie to zreszt? jest jak zabójstwo... Je?li nie mo?na tego dziecka mie? to lepiej ju? go urodzi? i odda? jakiej? rodzinie. Wiele jest takich którzy przygarn? j? z otwartymi ramionami.

Ogl?da? kto? taki film 'June' (czy jako? tak)? Nowy do??. o nastolatce co zasz?a w ci???.

#Sorja
Active Team

Wysłany: 2008-06-04, 16:30   

O piorunie - z takim s?owem jak skrobanka to jeszcze nigdy si? nie spotka?am. Ma si? rozumie?, ?e to aborcja.
Jak na mój obecny wiek pytanie bardzo trudne.
Wi?c,
'kobieta nie chc?ca swojego dziecka' to zdaje si?:
a) kobieta która spodziewa si? dziecka po gwa?cie;
b) prostytutka;
c) nie maj?ca zdolno?ci logicznego my?lenia kobieta, która wpad?a;
Innej mo?liwo?ci jak dla mnie nie ma. W ma??e?stwach niechciane dzieci nie powinny si? zdarza, a nawet je?li to rodzice od razu je pokochaj?.

Ad. a)
Ja bym usun??a. Niby dziecko, ale jakbym codziennie mia?a na nie patrze? i przypomina? z czego ono si? wzi??o to bym powariowa?a.
Ad. b)
Pfff. Faceci raczej du?o p?ac? za 'robot?' wiec powinna mi?? pieni?dze nausuni?cie. Nikt mi nie wmówi, ?e dziecko marzy o mamie dziwce i o tacie, który z tych us?ug korzysta. ;/
Ad. c)
Jejku, takie rzeczy nie powinny si? zdarza?! Mamy XXI wiek i wiele metod antykoncepcyjnych. ?wiat wariuje.
Tak w ogóle to punkt b) i c) mo?na po??czyc.

I czego? nie rozumiem. Skoro piszecie, ?e wiele jest rodzin które chc? a nie mog? mie? dziecka to czemu dla tak wielu m?odych ludzi ciep?y dom, mama i tata s? tylko marzeniem? Niech najpierw statystyki si? poprawi?, a potem mo?na rodzi? i oddawa? robi?c 'fizyczn?' i psychiczna krzywd? maluchowi.

Callie

Wysłany: 2008-08-08, 11:34   

Cytat:
skrobanka to jakby na to nei patrzec to jest zabojstwo

:roll: to nie jest zabójstwo, przecie? lekarz nie wyjmuje 8 miesi?cznego dziecka z ?ona matki i nie obcina mu g?owy, on po prostu wykonuje zabieg
Jestem za aborcj? i naprawd? nie rozumiem, dlaczego w Polsce jeszcze jej nie zalegalizowano. Lepiej podda? si? zabiegowi i usun?? p?ód niz odda? dziecko do sieroci?ca lub skazywa? je na ?ycie bez mi?o?ci i rodzinnego ciep?a

@KiDMaN
Administrator

Wysłany: 2008-08-09, 22:36   

Cytat:
Lepiej podda? si? zabiegowi i usun?? p?ód niz odda? dziecko do sieroci?ca lub skazywa? je na ?ycie bez mi?o?ci i rodzinnego ciep?a

A mo?e wychowa?, kocha? i zapewnic mu ciep?o.... ?

Specjalista ds. Kreacji Stron WWW

#Sorja
Active Team

Wysłany: 2008-08-20, 23:27   

KiDMaN napisał/a:
Callie napisał/a:
Lepiej podda? si? zabiegowi i usun?? p?ód niz odda? dziecko do sieroci?ca lub skazywa? je na ?ycie bez mi?o?ci i rodzinnego ciep?a
A mo?e wychowa?, kocha? i zapewnic mu ciep?o.... ?

Troche tym pytaniem zboczyles z tematu. paulinka2411 w pierwszym poscie napisala konkretne pytanie: dom dziecka lub skrobanka. Pokochanie dziecka nie wchodzi w gre.
Raczej nie mozna tutaj pisac ogolnie. Kazda kobieta ma inna psychike. Jedna mialaby wyrzuty sumienia jakby oddala narodzone dziecko do sierocinca, a inna nie moglaby spokojnie spac po aborcji.

Odpowiedz do tematu