Forum Dyskusyjne - Black Team

Strona Główna
Grupy
Szukaj

Przekazanie forum

Przeka?e administracje forum w dobre r?ce. O szczego?y prosz? pisa? na maila kidman[at]kidman.pl

Dlaczego warto się  Zarejestrować  na naszym Forum ?

Rejestrując konto na Forum Black Team otrzymujesz min:
- Możliwość edycji własnych wiadomości na Forum - Pełny dostęp do shoutbox'a
- Dostęp do prywatnego Albumu zdjęć- Alias pocztowy twojaksywka[@]team.org.pl ( Ilość ograniczona)
- Możliwość udziału w konkursach i ankietach
Przejdź do formularza rejestracyjnego

Poprzedni temat :: Następny temat
Jaka jeste?, Kobieto?
Autor Wiadomość
#Weronika
Active Team

Wysłany: 2006-10-30, 23:37   Jaka jeste?, Kobieto?

Zastanawialiscie sie kiedys jaka jest wspolczesna kobieta? czym sie interesuje, jakie ma podejscie do stalych zwiazkow, czy najwazniejsza jest dla niej rodzina czy moze kariera? chce miec dzieci? jak wyobraza sobie swoja przyszlosc? czy wydaje jej sie, ze faceci maja lepiej? czy spotkala sie z przejawami dyskryminacji?...pytan jest wiele, a jeszcze wiecej odpowiedzi! piszcie!

dominika_1989

Wysłany: 2006-11-08, 11:33   

Odnosi si? wra?enie, ?e wiele kobiet nie jest zadowolonych ze swojego wygl?du zewn?trznego. Ale jak?e tu by? zadowolonym, gdy próbuje si? dogoni? idea? modelki z ok?adki, której wygl?d jest wynikiem retuszu komputerowego? :shock:
Jak w tym wszystkim kobieta ma si? odnale?? i nie zwariowa?? Recepta jest tylko jedna: nale?y by? sob? i kierowa? si? tylko w?asnymi pobudkami. Nie porównywa? si? do innych kobiet, unika? pogoni za idea?em lansowanym przez modne pisma. Ka?da z nas jest wyj?tkowa, inna. :lol: Je?eli pokochamy i zaakceptujemy siebie to niew?tpliwe b?dzie to nasz najwi?kszy sukces. :mrgreen:

+agniecha_a
Moderator

Wysłany: 2006-11-09, 16:15   

Jesli chodzi o mnie to moj wyglad mnie guzik obchodzi bo jezeli ktos sie ze mna zadaje to ze wzgledu na charakter a nie wyglad. Co do dzieci to aby je miec to trzeba miec zapewniony byt dla nich wiec najpierw znalezc prace i miec dom/mieszkanie a pozniej mozna myslec o dzieciach.Tak przynajmniej ja uwazam

+Seveera
Moderator

Wysłany: 2006-11-25, 13:06   

W jakim kierunku zmierza m?oda, polska kobieta? Mozna by stwierdzi?, ?e jest to g?ównie pogo? za dobr? prac?, dzieci i rodzina odchodz? coraz bardziej na 2 plan. Widz? to np. po sobie. Jestem m?oda ale jako? uroki ?ycia ma??e?skiego mnie jeszcze nie poci?gaj?. Mo?e dlatego, ?e nie znalaz?am odpowiedniej osoby dzi?ki której bym mog?a o tym pomy?le?. Pi?kna nie jestem, wg mnie liczy si? charakter wi?c popieram stanowisko porzedniczki w tej materii. Tak samo zgodz? si? z tym, ?e by zak?ada? rodzin? trzeba mie? zapewnion? baz? materialn? i ?y? w tym ?wiecie na tyle d?ugo, ?eby by? przygotowanym na niespodzianki losu i si? nie za?ama?. Na dzieci u mnie jest jeszcze stosunkowo za szybko, mo?e za jakie? 5, mo?e 6 lat jak wszystko si? dobrze u?o?y. Bo niestety je?li b?dzie taka potrzeba, za zarobkiem trzba b?dzie wyjecha? gdzie? dalej, tym samym plany zak?adania rodziny znowu przesuwaj? si? w czasie.

Zapraszam na moj? STRON? DOMOW?!

wyimaginowana

Wysłany: 2008-06-24, 19:34   

zgadzam si? z Dominik?, jednak?e zauwa?my, ?e perfekcyjnego wygl?du od kobiet wymagaj? inni- nie tylko m??czy?ni....
Jaka jest wspó?czesna kobieta? Wydaje mi si?, ?e coraz mniej zagubiona, a coraz bardziej wyzwolona od powszechnie znanych stereotypów (matki, przyk?adnej ?ony, kury domowej). To bardzo pozytywne zjawisko! Kobiety wreszcie zacz??y walczy? o swoje prawa.

Co do zak?adania rodziny: ciesz? si?, ?e kobiety zdaj? sobie spraw? z tego, ?e rodzenie dzieci nie jest obowi?zkiem. Maj? prawo decydowa?, czy chc? zosta? matkami, czy te? nie. Oczywi?cie tendencj? t? wida? przede wszystkich w wi?kszych miastach, gdzie ?wiadomo?? kobiet jest wi?ksza, ale licz? na to, ?e za kilka, kilkana?cie lat wolno?c i samodecydowanie b?dzie domen? wi?kszo?ci kobiet :)

Odpowiedz do tematu